Stiri

Dimineața Nebună: Un bărbat a furat tot pavajul unei străzi din Germania și l-a vândut pe internet. Unde se ascundea, în timp ce polițiștii îl căutau- AUDIO

Un bărbat a furat tot pavajul unei străzi din Germania
Un bărbat a furat tot pavajul unei străzi din Germania [Sursa foto: PixaBay]
Autoritățile din Germania au reţinut un bărbat suspectat că a furat pavajul unei străzi întregi.

Un bărbat este acuzat că ar fi furat pavajul unei străzi întregi din localitatea Zittau din landul Saxonia. Conform mass-media regionale, citate de EFE, Poliţia crede că bărbatul, în vârstă de 55 de ani, este responsabil pentru îndepărtarea pavajului de pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi de pe strada aflată în apropierea unei gări de marfare din Zittau. Cu ajutorul mai multor complici, acesta ar fi smuls cu excavatorul 112 tone de pavaj din granit, în decembrie 2021.

Un bărbat a furat tot pavajul unei străzi din Germania
Un bărbat a furat tot pavajul unei străzi din Germania[Sursa foto: PixaBay]

Pavajul furat, vândut pentru 45.000 de euro

Poliţiştii presupun că bărbatul, pe numele căruia Tribunalul din Gorlitz emisese deja un mandat de arestare, a vândut pavelele prin internet, în schimbul unei sume totale de 45.000 de euro. După luni de investigaţii, agenţii au luat urma suspectului pe baza unor indicii oferite de martori, care i-au condus la locuinţa pe care bărbatul o împărţea în Erfurt, în regiunea vecină Turingia, cu partenera sa de viaţă.

Un bărbat a furat tot pavajul unei străzi din Germania
Un bărbat a furat tot pavajul unei străzi din Germania[Sursa foto: PixaBay]

Oamenii legii l-au găsit pe bărbat în bucătăria locuinţei, ascuns în spatele unei perdele, şi au confiscat diverse probe materiale din curtea proprietăţii. Acum el riscă să fie acuzat de furt calificat, înşelăciune şi daune aduse proprietăţii, fapte pentru care ar putea fi condamnat, în cel mai fericit caz pentru el, la o amendă sau la o pedeapsă de minimum şase luni de închisoare.

Autorităţile locale estimează la 30.000 de euro prejudiciul cauzat de furtul pavelelor.

Citește și: Dimineața Nebună: Moș Crăciun de peste doi metri, furat din faţa unui magazin din centrul Timișoarei: „Suntem dezamăgiți”- AUDIO

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața Nebună. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.