Stiri

Dimineața Nebună: Un preot este acuzat că a întreținut relații intime cu două călugărițe. Bărbatul a încercat să reproducă ”Sfânta Treime” - AUDIO

Marko Ivan Rupnik
Marko Ivan Rupnik [Sursa foto: Captură YouTube]
Un preot, apropiat al Papei Francisc, a fost acuzat că a încercat să inițieze o partidă în trei cu două călugărițe.

Marko Ivan Rupnik, în vârstă de 68 de ani, ar fi invitat două călugărițe să i se alăture în acest act și ar fi folosit metode de control  psiho-spiritual” pentru a-și determina victimele să facă sex cu el și să se uite la filme pentru adulți. Bărbatul era director spiritual al unei mănăstiri slovene la momentul presupuselor incidente și are un rang înalt în Biserică. Se spune chiar că este un apropiat al Papei Francisc.

Un preot este acuzat că a întreținut relații intime cu două călugărițe
Marko Ivan Rupnik[Sursa foto: Captură YouTube]

Fosta călugăriță care l-a acuzat, în prezent în vârstă de 58 de ani, a declarat că s-a plâns la vremea respectivă, dar a susținut că temerile sale au fost ignorate ani de zile.

„Părintele Marko a început să pătrundă încet și dulce în lumea mea psihologică și spirituală, exploatându-mi incertitudinile și fragilitatea și folosindu-se de relația mea cu Dumnezeu pentru a mă împinge să am experiențe sexuale cu el.

A fost cu adevărat un abuz de conștiință”
, a desclarat fosta călugăriță.

Citește și: Un preot din Botoşani, mesaj controversat înainte de Bobotează: „După ce ai dat 500 de lei pe băutură și mâncare, refuzi să îl primeşti pe popa cu Boboteaza. Închide ușa”

Preotul a încercat să reproducă ”Sfânta Treime”

Călugărița a susținut că Rupnik a îngrijit-o, a întreținut relații intimecu ea și a hărțuit-o în tăcere în perioada petrecută în mănăstirea slovenă între 1987 și 1994. Ea a susținut că Rupnik i-a cerut ei și unei alte călugărițe să facă sex cu el, spunând că vor reproduce relația în trei dintre Dumnezeu, Iisus și Duhul Sfânt.

 Un preot este acuzat că a întreținut relații intime cu două călugărițe
Un preot este acuzat că a întreținut relații intime cu două călugărițe[Sursa foto: PixaBay]

Fosta călugăriță nu crede că este singură care a suferit abuzuri din partea duhovnicului. Potrivit acesteia, preotul ar fi abuzat până la 20 de femei.

„Ar fi trebuit oprit acum 30 de ani”, a mai spus femeia.

Citește și: Emily Carey recunoaște că a fost „speriată” să filmeze scenele de amor din House Of The Dragon cu Paddy Considine din cauza diferenței de vârstă: „Am fost puțin îngrijorată”

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața Nebună. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.