Stiri

Dimineața Nebună: Un întreg punct de frontieră a rămas fără curent, după ce un muncitor a tăiat un cablu din greșeală - AUDIO

Un punct de frontieră a rămas fără curent
Un punct de frontieră a rămas fără curent [Sursa foto: PixaBay]
Incident neașteptat la Punctul de Trece a Frontierei de la Halmeu. Un muncitor a tăiat un cablu din greșeală, iar întreaga vamă a rămas fără curent.

Un muncitor a lăsat fără curent întregul Punct de Trece a Frontierei de la Halmeu luni, 12 decembrie, în jurul orei 16.00. În timp ce săpa cu un buldoexcavator, bărbatul a rupt un cablu şi a provocat o pană de curent în toată zona.  Cei de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare au adus un grup electrogen de mare capacitate care să asigure energia electrică pentru următoarele ore. 

Un punct de frontieră a rămas fără curent
Un punct de frontieră a rămas fără curent[Sursa foto: PixaBay]

„Executantul lucrării, în urma lucrărilor efectuate în cursul zilei de azi a reuşit să taie fibra electrică, astfel încât s-a luat curentul în punctul de trecere a frontierei Halmeu. Şi aici vorbim atât de punctul vamal, cât şi serviciul sanitar veterinar din Halmeu”, a spus prefectul județului Satu Mare, Radu Roca.

Citește și: Dimineața Nebună: Un bărbat a intrat cu o grenadă în sediul Poliției. Clădirea a fost evacuată- AUDIO

Vameşii nu au mai putut folosi aplicaţia de verificare

Localnicii din zona Vămii Halmeu au avut și ei de suferit fiind nevoiti sa stea în întuneric aproape o ora și jumătate. În zonă se efectuează lucrări de către muncitorii de la Apă-Canal în cadrul unui proiect pe fonduri europene.Nu doar localnicii au avut de suferit. Toate TIR-urile care urmau să treacă prin vamă au fost oprite pe dreapta ore bune, pentru că vameşii nu au mai putut folosi aplicaţia de verificare.  

Un punct de frontieră a rămas fără curent
Un punct de frontieră a rămas fără curent[Sursa foto: Captură video]

„Dat fiind faptul că poliţiştii de frontieră dispun de staţii mobile de lucru, controlul documentelor nu a fost afectat, iar pe sensul de ieşire din ţară s-a permis ieşirea automarfarelor neîncărcate. Componenta logistică a Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, cu sprijinul ISU Someş Satu Mare, a reuşit să asigure furnizarea energiei electrice prin echipamente independente de reţeaua de furnizare, astfel încât un acest moment traficul în PTF Halmeu să se desfăşoare normal”, a transmis Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

Citește și: Dimineața Nebună: Locul din România unde a fost construit un patinoar modern, deși drumurile sunt încă neasfaltate: ”Asta îmi trebuia, că în rest suntem pricopsiţi”

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ” Dimineața Nebună ”. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.