Stiri

Dimineața Nebună: Trupele ruse se ghidează după o hartă din anii 1960 - AUDIO

Dimineața Nebună: Trupele ruse se ghidează după o hartă din anii 1960 - AUDIO
Trupele ruse au căutat pe Wikipedia instrucțiuni de folosire a armelor și au folosit hărți din anii 1960 în Ucraina.

Încă de la început, invazia rusă în Ucraina a fost plină de gafe strategice, cu o forță militară nepregătită pentru conflict și probleme logistice, potrivit unei investigații a New York Times care detaliază eșecurile Rusiei de-a lungul conflictului. O parte dintre comandanţii ruşi au utilizat în invazia din Ucraina hărţi vechi din anul 1969 şi pe care nu erau indicate zone rezidenţiale mai noi, cum ar fi Saltovka, o suburbie a Harkovului sau rezervoare de apă.

Trupele ruse se ghidează după o hartă din anii 1960
Trupele ruse se ghidează după o hartă din anii 1960

Soldații se bazau pe hărți vechi pentru a se orienta în țară, iar mulți dintre ei își foloseau telefoanele mobile pentru a suna la numere din Rusia, ceea ce le permitea forțelor ucrainene să le localizeze și să le atace. Raportul Times a detaliat, de asemenea, modul în care unii piloți ruși și-au pilotat avioanele ca și cum nu ar fi fost în pericol. 

„Anchetatori ai SBU au stabilit că o parte dintre comandanţii armatei ruse, care a invadat teritoriul nostru la sfârşitul lunii februarie, s-au ghidat după hărţi topografice din 1969. Dovadă stau documente ale invadatorilor confiscate de SBU în zone care fuseseră ocupate temporar în regiunea Harkov' de trupele invadatoare”, menţionează într-un comunicat serviciul de presă, citat pe pagina sa de Facebook.

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața Nebună”. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.

Citește și: Dimineața Nebună. Armata rusă cere acordeoane și balalaici pentru soldații de pe frontul ucrainean pentru ridicarea moralului. Audio

Unul din tancurile rușilor a stârnit hohote de râs

Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat că forțele Moscovei au pierdut 24 de tancuri duminică. Însă unul din tancurile rușilor a stârnit hohote de râs după ce a pierdut lupta înainte de a o începe. Ministerul Apărării din Ucraina a postat și o înregistrare videp pe contul de Twitter al instituției.

Citește și: Dimineața Nebună: Mai mulți bărbați au furat hârtie igienică şi şerveţele de aproape 45.000 euro dintr-o fabrică din Dej- AUDIO

Videoclipul a surprins momentul în care un tanc prins cu un cablu de tragere de un alt tanc este tras din tren în condiții de iarnă. Operațiunea s-a terminat în câteva secunde pentru că tancul care trebuia coborât pe șenile a căzut în zăpadă. 

Nu este prima dată când Ucraina a ironizat Rusia pe rețelele sociale. Forțele ucrainene au descoperit, în luna septembrie, o cantitate mare de muniție care a fost îngropată de ruși. Ulterior, ministerul a transmis pe Twitter că Ucraina nu primește daruri din partea Rusiei și că va trimite înapoi fiecare obuz găsit.

Citește continuarea aici.