Stiri

Dimineața Nebună: Românii pot să cumpere cozonac în rate. Ce sumă trebuie să plătească lunar - AUDIO

Românii pot să cumpere cozonac în rate
Românii pot să cumpere cozonac în rate
În acest an, românii vor putea cumpăra cozonac în rate. Iată ce preț ar trebui să plătească oamenii lunar.

Este deja o tradiție ca mesele de sărbători ale românilor să fie îmbleşugate. Dacă oamenii erau obișnuiți să facă rate pentru a-și achiziționa produse scumpe, ei bine, acum au venit vremurile în care creditul este posibil și în cazul cozonacului, care are un preț din ce în ce mai piperat. Românii care vor să se bucure de acest preparat, însă nu își permit sau nu vor să cheltuie o sumă mare de bani dintr-o dată, au posibilitatea să-l achite în rate. 

Românii pot să cumpere cozonac în rate
Românii pot să cumpere cozonac în rate

Pe stie-urile de cumpărături online, cozonacul poate fi cumpărat în rate. Clienții pot opta pentru a plăti produsul în trei, şase sau chiar 12 luni. Cu cât perioada este mai scurtă, cu atât rata este mai mare.

O ofertă de nerefuzat

Fostul viceprimar al Timișoarei, Adrian Orza, a semnalat situația pe pagina sa de Facebook.

„Conform teoriei cum că societatea este alcătuită doar din două clase majore: unele care au mai multe mese decât pofte de mâncare, altele mult mai multe pofte de mâncare decât mesele, corporațiile îți livrează fericirea gustativă. În rate”, a scris Orza, pe Facebook.

Fostul politician mai spune că „dacă faci un calcul, îi poți băga în faliment. Îți vine nota de plată post mortem. Ai, însă, grijă să nu lași urmașilor datoriile la cozonaci. Ajung ăștia sa-ti ia casa, să-ți acopere împrumutul daca te îndopi prea tare”.

Citește și: Dimineața Nebună: Zece angajați au primit prime de Crăciun de câte 100.000 de dolari. Norocoșii au fost aleși prin tragere la sorți- AUDIO

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața Nebună”. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.

Cât costă un cozonac

Prețul unui cozonac, ca în cazul a numerose alimente, a crescut simțitor față de cel de anul trecut. Administratorul unei brutării este de părere că scumpirile ingredientelor de bază au dus la majorarea prețurilor tuturor produselor de la rafturile brutăriilor. Spre exemplu, făina și-a dublat costul, la fel și zahărul.

Citește și: Dimineața Nebună: Cât costă cea mai scumpă pizza din lume? Preparatul conține fulgi din aur de 24 karate și trufe albe- AUDIO

„Din cauza scumpirilor a trebuit să scumpim şi noi. Făina s-a dublat, zahărul s-a dublat. Noi am scumpit cu cinci lei cozonacul, ceea ce nu e de ajuns, dar încercăm să supravieţuim să susţinem această problemă. Undeva la 13-15% din preţ a trebuit să ridicăm în sus. Să pierdem cât mai puţin ca să putem să plătim salariile”, a spus Ovidu Candreianu, administrator de brutărie.