Stiri

Dimineața Nebună: "Lăsaţi insectele în insectar”. Petre Daea, despre larva gândacului de bălegar, aprobată de UE ca aliment comestibil - AUDIO

Petre Daea, despre larvele de gândac de bălegar
Petre Daea, despre larvele de gândac de bălegar
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a reacționat la vestea că larva gândacului de bălegar poate ajunge în farfurie. Mesajul transmis de Ministrul Agriculturii.

Europa extinde lista insectelor autorizate ca hrană umană. Oamenii pot comercializa și mânca larva gândacului de bălegar. Insecta devine a patra al cărei consum este permis de Uniunea Europeană, de când această listă a început să fie reglementată în 2018. Larvele gândacului de bălegar pot fi gătite întregi sau consumate sub formă de pudră sau făină. Pot fi adăugate ca ingredient în diverse produse alimentare, precum batoane de cereale, paste și produse de panificație.

Larva gândacului de bălegar
Larva gândacului de bălegar

Larva gândacului de bălegar, aprobată pentru consum de Comisia Europeană

Ministrul Agriculturii, Petre Daea îndeamnă românii să nu consume noua insectă, larva gândacului de bălegar, care a fost introdusă recent pe lista celor potrivite pentru utilizarea în bucătărie de Comisia Europeană.

„Lăsaţi-le în aprobări, dar nu le puneţi în mâncare, nu le puneţi în farfurie, pentru că noi ştim ce producem, noi ştim ce mâncăm, noi ştim ce ne foloseşte nouă.

Din acest punct de vedere eu nu îmi fac nicio grijă, aprobare nu înseamnă şi mâncare, pentru că noi ştim să producem în România şi avem har domnului unde, cu cine şi ce să facem(...). Lăsaţi insectele în insectar”
, a răspuns, vineri, ministrul Agriculturii, Petre Daea, întrebat despre noul aliment aprobat de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA),

Petre Daea, despre larvele de gândac de bălegar
Petre Daea, despre larvele de gândac de bălegar

Citește și: Dimineața Nebună. Cu inima frântă și cu banii luați: Un bărbat a plătit o sumă uriașă vrăjitoarelor pentru a scăpa de blesteme și să-i rezolve problemele sentimentale- AUDIO

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața Nebună. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.