Stiri mondene

Dimineața Nebună: Andy Murray, în turul al treilea la Australian Open după un meci maraton de 5 ore și 45 de minute - AUDIO

Andy Murray, în turul al treilea la Australian Open
Andy Murray, în turul al treilea la Australian Open [Sursa foto: Facebook]
Andy Murray a reuşit o altă performanţă incredibilă şi l-a învins pe australianul Thanasi Kokkinakis. A fost cel mai lung meci din cariera sportivului.

Tenismanul britanic Andy Murray, locul 66 mondial, s-a calificat joi în turul al treilea la Australian Open, deși a fost condus cu 2-0 la seturi de australianul Thanasi Kokkinakis (159 ATP), pe care l-a învins în final cu 4-6, 6-7 (4/7), 7-6 (7/5), 6-3, 7-5 la capătul unui meci maraton de cinci ore și 45 de minute.

Andy Murray, în turul al treilea la Australian Open
Andy Murray, în turul al treilea la Australian Open[Sursa foto: Facebook]

Andy Murray, primele declarații după meciul maraton împotriva lui Kokkinakis: ”Am o inimă mare”

La finalul celui mai lung meci din viața sa, Andy Murray a avut puterea să ofere un interviu savuros. 

”Nu știu cum am reușit să câștig, pur și simplu nu știu. Am o inimă mare. Mi-ați spus o statistică, după meciul cu Berrettini, că am câștigat multe meciuri de la 0-2 la seturi pentru adversari.  Am experiență, iubesc sportul ăsta, astea au fost cheile acestei victorii.

Îmi place să mă bat pe teren, iubesc să fiu în competiție
”, a spus Murray, la interviul de după joc.

Andy Murray  este cvintuplu finalist la Australian Open (2010, 2011, 2013, 2015, 2016), fără să câştige niciodată trofeul. Următorul său adversar va fi spaniolul Roberto Bautista (25 ATP), care l-a eliminat la acest turneu în 2019, după acel meci cariera scoţianului părând încheiată din cauza problemelor la şold.

Citește și: Dimineața Nebună: Uneia dintre jucătoarele de la Australian Open i-a fost furat prosopul. Arbitrul l-a fugărit pe hoț după meci- AUDIO

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața Nebună. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.

Recordul pentru cel mai lung meci de la Australian Open rămâne finala câştigată de Novak Djokovic împotriva lui Rafael Nadal în 2012, după cinci ore şi 53 de minute.