Stiri

Dimineața nebună: Jardel este cel mai mare porc din România. Cu se sumă este de acord proprietarul să-l vândă - AUDIO

Jardel este cel mai mare porc din România.
Jardel este cel mai mare porc din România. [Sursa foto: Captură YouTube]
Jardel, cel mai mare porc din România, a ajuns să cântărească 600 kg. Cei care și-l doresc trebuie să scoată bani grei din buzunar.

Dan Praf, un fermier din satul Drajna de Jos, judeţul Prahova, are în gospodărie cel mai mare porc din România, care a ajuns să cântărească aproximativ 600 de kilograme. Bărbatul are un canal de Youtube cu un sfert de milion de abonați, acolo unde Jardel este vedetă. În cea mai recentă filmare postată, Dan Praf le-a spus internauților că Jardel are peste 200 de centimetri circumferință și peste doi metri lungime.

”Acum am în fermă 6 porci, din 2013 mă ocup de creșterea suinelor, dar am și un job la o multinațională. Vreo 3-4 porci o să îi tai de Crăciun pentru familie, restul o să-i valorific. În fermă îl am și pe Jardel, un porc ce are are acum aproape 600 de kilograme. Este o încrucișare de rase: Duroc – o rasă de porci consacrată – și Marele Alb și Landrace.

Eu îl apreciez la momentul acesta ca fiind cel mai mare porc din România, are în jur de 600 de kilograme după cum arată măsurătorile, aștept să îl cântăresc pe 10 decembrie. Pe 10 martie a fost cântărit ultima oară și atunci avea 451 de kilograme. Acum, circumferința corpului în urma măsurătorilor este de 202 centimetri și lungimea dintre urechi și până la baza cozii, undeva la 207 centimetri”
, a declarat fermierul Dan Praf pentru  agrointel.ro

Proprietarul a anunţat că Jardel  va fi sacrificat numai dacă pe capul lui va fi plătită suma de 20.000 de lei, 

”Nu vreau să mă gândesc la ziua despărțirii, de ce să nu recunosc, îmi va fi foarte greu, dar va veni și acea zi”, recunoaște Dan Praf cu privire la momentul sacrificării.

Citește și: Dimineața Nebună: Un turist deghizat în Dracula a fost împiedicat să ajungă la Vârful Omu. Prin ce peripeții a trecut- AUDIO

De ce i-a pus acest nume

Proprietarul a povestit și de ce i-a pus acest nume. Când l-a cumpărat, animalul era foarte activ și alerga mult, așa l-a botezat după un celebru fotbalist brazilian. ” Când l-am achiziționat, alerga foarte mult, era un porc activ. Am ales să-i pun numele după fotbalistul brazilian Mario Jardel. Animalul era foarte rapid și m-a dus cu gândul la fotbalist. Obișnuiesc să-mi numesc animalele după cum consider eu că se potrivesc, pe celălalt îl chema Gimbirică”, a spus crescătorul de suine.

Jardel este cel mai mare porc din România.
Jardel este cel mai mare porc din România.[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Dimineața Nebună: O femeie a fost condamnată la 5 ani de închisoare pentru că și-a bătut bărbatul cu parul, lopata și hârlețul- AUDIO

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața Nebună”. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.