Stiri

Dimineața Nebună: În loc să scrie amenzi, cereau mită. Șase polițiști din Bacău sunt anchetați

Dimineața Nebună: În loc să scrie amenzi, cereau mită. Șase polițiști din Bacău sunt anchetați
Dimineața Nebună: În loc să scrie amenzi, cereau mită. Șase polițiști din Bacău sunt anchetați [Sursa foto: Radio Impuls ]
Șase polițiști rutieri din Bacău sunt anchetați după ce ar fi luat mită de la șoferi, în loc să scrie amenzi.

Șase polițiști din Bacău sunt achetați pentru luare de mită. Polițiștii de la rutieră sunt vizați în dosar pentru că cereau între 400 și 500 de lei de la șoferii opriți în trafic pentru viteză excesivă sau depăşire pe linie continuă. Această acține era făcută zilnic de polițiști până când o persoană a decis să sune la call center și să anunțe această infracțiune. Astfel, miercuri Direcția Generală Anticorupție a făcut percheziții în cinci locaţii din judeţul Bacău, dar și la ediul Poliției din Dărmănești, acolo unde lucrau polițiștii.

Toți cei șase agenţi au fost duși la audieri și urmează să fie prezentați parchetului pentru luarea de măsuri preventive.  

Polițist local, bătut de o femeie după ce i-a zis să poarte mască de protecție. Audio 

O femeie din Galați supărată pe un polițist local că i-a atras atenția asupra măștii de protecție, s-a ales cu o amendă și cu dosar penal.

Incidentul a avut loc pe 3 noiembrie în stație de autobuz din cartierul Țiglina 2. Polițistul a observat că femeia nu purta respecta măsurile de protecție impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului, așa că i-a atras atenția. În momentul în care i-a spus că trebuie să poarte mască de protecție, femeia i-a dat un pumn în față.

Bătăușa a fost dusă la o secție de poliție, însă a refuzat să se legitimeze, așa că a fost amendată cu 1000 de lei și i-a făcut făcut un dosar penal pentru ultraj. 

Polițistul agresat a avut nevoie de până la nouă zile de îngrijiri medicale. 

Citește continuarea știrii aici