Stiri

Dimineața Nebună: Situație tragico-comică la spitalul din Brăila! Paturile nu încap pe ușile secției

Dimineața Nebună: Situație tragico-comică la sputalul din Brăila! Paturile nu încap pe ușile secției
Dimineața Nebună: Situație tragico-comică la sputalul din Brăila! Paturile nu încap pe ușile secției
Paturile de pe o secție covid a spitalului din Brăila nu pot fi scoase pe uși în cazul unui incendiu.

Paturile bolnavilor de covid de la Spitalul Judeţean din Brăila nu încap pe uşile secţiei şi în cayul unui incendiu, pacienţii ar trebui să fie scoşi din saloane pe tărgi. Această situaţie s-a produs pentru că secția trebuia să fie inițial una pentru copii, dar a fost transformată în secție covid în timpul pandemiei de coronavirus.

Astfel, ISU și prefectura solicită ca această situație să fie remediată imediat. 

Ce spun autoritățile despre această situație de la spitalul din Brăila 

„În urma controalelor efectuate de ISU s-a găsit această neregulă. Uşa mai îngustă decât patul din salon. ISU a solicitat managementului Spitalului Judeţean rezolvarea acestei situaţii, găsirea unei soluţii de remediere. Spre surprinderea mea, ISU a primit un răspuns de la Spitalul Judeţean prin care i se spune că s-a remediat această problemă prin folosirea unei tărgi cu lăţimea de 60 de centimetri, pe care poate fi aşezat un bolnav, un tub de oxigen şi stativul.

De asemenea, managementul Spitalului Judeţean a comunicat că sunt în curs de achiziţionare a încă două tărgi. Vă pot spune că ISU nu agreează această idee cu targa"
, a declarat prefectul judeţului Brăila, Florin-Sergiu Dobrescu, potrivit Mediafax

Potrivit unui răspuns transmis de Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, Prefecturii i se aduce la cunoştinţă faptul că evacuarea pacienţilor din secţia ATI- COVID, aflată la etajul III al clădirii, în pavilionul E, la Cardiologie-Pediatrie, unde „ uşile de acces ale saloanelor sunt calibrate pentru mobilier pediatric, dar sunt dotate cu mobilier pentru adulţi, respectiv cu paturi ATI mobile”

, se face doar cu ajutorul unei tărgi mobile, din dotarea secţiei.

Despre acest subiect au vorbit și matinalii Mishu și Cosmin în „Dimineața Nebună”.