Stiri

Bară la Bară | Polițist local, bătut de o femeie după ce i-a zis să poarte mască de protecție. Audio

Polițist local, bătut de o femeie după ce i-a zis să poarte mască de protecție
Polițist local, bătut de o femeie după ce i-a zis să poarte mască de protecție
O femeie din Galați i-a dat un pumn în față unui polițist local, după ce acesta i-a spus că trebuie să poarte mască.

O femeie din Galați supărată pe un polițist local că i-a atras atenția asupra măștii de protecție, s-a ales cu o amendă și cu dosar penal.

Incidentul a avut loc pe 3 noiembrie în stație de autobuz din cartierul Țiglina 2. Polițistul a observat că femeia nu purta respecta măsurile de protecție impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului, așa că i-a atras atenția. În momentul în care i-a spus că trebuie să poarte mască de protecție, femeia i-a dat un pumn în față.

Bătăușa a fost dusă la o secție de poliție, însă a refuzat să se legitimeze, așa că a fost amendată cu 1000 de lei și i-a făcut făcut un dosar penal pentru ultraj. 

Polițistul agresat are nevoie de până la nouă zile de îngrijiri medicale. 

Despre acest subiect au vorbit şi Mihai Hînda şi Teo Trandafir în emisiunea „Bară la Bară”. 

Situație similară la Vaslui! Un bărbat a bătut un polițist local 

O astfel de situație a avut loc și la Vaslui, acolo unde un bărbat a luat la bătaie un polițist local după ce i-a atras atenția să poarte masca de protecție la intrarea în piață. Bărbatului i s-a atras atenția și părea inițial că a înțeles îndemnul, însă s-a întors foarte nervos și l-a snopit în bătaie.  

Un bărbat din Vaslui a bătut un polițist local 
Un bărbat din Vaslui a bătut un polițist local [Sursa foto: Vremea Nouă ]

„În cursul zilei de ieri (n.r. 2 noiembrie 2021), un polițist local a fost bătut în timpul exercitării atribuțiunilor de serviciu. Acesta a depus o plângere, arătând că a fost lovit în zona capului. În cazul de fața s-au început cercetările pentru infracțiunea de ultraj, au fost audiate părțile. Tot ieri s-a dispus măsura reținerii suspectului pentru 24 de ore, până astăzi la ora 16.30. Partea vătămată a depus un certificat medico-legal și s-a dispus schimbarea încadrării din ultraj prin lovire, în ultraj prin lovituri care a produs leziuni traumatice cu afectara stării de sănătate. Astăzi s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și urmează continuarea cercetările cu inculpatul în stare de libertate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, potrivit Vremea Nouă.

Procurorii au decis să-l rețină pentru 24 de ore pe bătăuș și să-l trimită cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile în fața unui judecător, însă procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui au considerat că agresorul nu este pericol public și-l cercetează în libertate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj prin lovire.