Stiri

Dimineața Nebună: Fântâna cu Peşti, un simbol al oraşului Timişoara, val de reacții după ce a fost reabilitată. Locuitorii susțin că arată ca o ”oală de sarmale” - AUDIO

Fântâna cu Peşti, un simbol al oraşului Timişoara
Fântâna cu Peşti, un simbol al oraşului Timişoara [Sursa foto: Facebook]
Noul aspect al Fântânii cu Pești din centrul Timișoarei, un simbol al orașului, stârnește controverse acide în mediul online. Iată ce spun timișorenii.

Lucrările de reabilitare a Fântânii cu Peşti din Piaţa Victoriei au fost finalizate. Valoarea investiţiei este de 130.000 de euro, bani din bugetul Primăriei. Viceprimarul municipiului Timişoara Ruben Laţcău a anunţat pe pagina sa de Facebook, că acest proiect a fost preluat de actuala administraţie ”în stadiu de abandon”, de la fosta administraţie a oraşului.

Închidem ultimul proiect preluat în stadiu de abandon. La fel ca faţada Operei, fântâna cu peşti era un şantier lăsat de izbelişte.

După discuţii lungi şi dure, constructorul a înţeles că nu există spaţiu de negociere, iar lucrările au fost reluate. După Drumul Boilor, Alexandrescu, Prezan, Măcin sau faţada Operei, acest proiect este ultimul proiect eşuat, resuscitat şi finalizat. E inadmisibil ca o astfel de lucrare să dureze 2-3 ani şi consecinţele pentru întârziere vor fi cuantificate curând”, a scris Laţcău pe Facebook, vineri.

Citește și: Dimineața Nebună: O femeie a fost condamnată la 5 ani de închisoare pentru că și-a bătut bărbatul cu parul, lopata și hârlețul- AUDIO

Fântâna cu Peşti a stârnit valuri de reacții pe rețelele sociale

Timişorenii se plâng că fântâna din centrul oraşului, unde îşi dădeau întâlnire îndrăgostiţii, a fost ”urâţită”. Dintr-o adevărată bijuterie arhitecturală, a ajuns să semene cu o ”oală cu sarmale”, spun locuitorii.

”Dezolant. Mă gândesc cu groază la ce mai vine… probabil o renovare a Pieței Operei în ton cu fântâna. Ca să se «asorteze frumos» cu Piața Libertății și cu trotuarele șotron”, „Cine a făcut mizeria asta? E urâtă cu spume”, „Cromatic.. un dezastru! Nu înțeleg.… ca și la Piața Libertății… dacă proiectul e pe alb și gri, după, în realitate, se transformă în cărămiziu sau alte nuanțe odioase”, „Și au bătut joc de ea. Nu știu cine a putut fi de acord cu așa ceva. De toată jena!” sau „Precum oala de sarmale”, sunt doar câteva dintre comentariile lăsate de internauți.

Fântâna cu Peşti, un simbol al oraşului Timişoara
Fântâna cu Peşti, un simbol al oraşului Timişoara[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Dimineața Nebună: O bucată dintr-o rachetă antigrindină a lovit acoperişul unei case. Prima reacție a ministrului Agriculturii, Petre Daea

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața Nebună”. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.

Un bărbat s-a băgat în Fântâna cu Pești de la Timișoara după inaugurare

În timp ce zeci de oameni priveau jocul de lumini din centrul orasului, un bărbat s-a hotărât să testeze apa. S-a dezbrăcat tacticos, și-a pus hainele pe bordura din marginea fântanii și a intrat în apă, în ciuda frigului de afară. Imediat, un echipaj de poliție a intervenit. Agenții l-au scos din Fântâna cu Pești, în aplauzele oamenilor ce se strânseseră să asiste la spectacol.