Stiri

Dimineața Nebună: O bucată dintr-o rachetă antigrindină a lovit acoperişul unei case. Prima reacție a ministrului Agriculturii, Petre Daea

Dimineața Nebună: O bucată dintr-o rachetă antigrindină a lovit acoperişul unei case. Prima reacție a ministrului Agriculturii, Petre Daea
[Sursa foto: Captură video]
Petre Daea a reacționat după incidentul produs în Prahova, când o bucată dintr-o rachetă antigrindină a căzut peste acoperișul unei case. Explicațiile ministrului Agriculturii.

O bucată de plastic desprinsă dintr-o rachetă antigrindină lansată duminică în judeţul Prahova, lângă comuna Valea Călugărească, a lovit acoperişul unei case din apropiere. Potrivit ISU Prahova, pagubele materiale produse au fost minore, însă proprietarul imobilului a refuzat să discute cu autorităţile în privinţa despăgubirilor. Ulterior, prahoveanul din satul Vârfuri a sunat la numărul de urgenţă 112.

Petre Daea explică motivul pentru care pică racheta antigrindină
Bucată dintr-o achetă antigrindină[Sursa foto: Captură video]

„Incidentul s-a produs în jurul orei 9. O rachetă a fost lansată din punctul antigrindină din imediata apropiere.

În urma acestui fapt, o bucată din rachetă, o bucată din plastic, a lovit acoperişul unei case din apropiere. A produs pagube minore”, transmite ISU Prahova.

Citește și: Dimineața Nebună: Petre Daea, vizită neașteptată la canalul de irigații de la Mehedinţi! Ministrului Agriculturii i-a luat prin surprindere pe muncitori- AUDIO

Petre Daea explică motivul pentru care pică racheta antigrindină

Incidentul a fost comentat de ministrul Petre Daea, anunțând că autoritățile îi vor cere producătorului să facă verificări. Oficialul a punctat că, din fericire, evenimentul nu a avut urmări grave, dar și că nu ar fi trebuit să aibă loc. De asemene, Ministrul Agriculturii a arătat că, în această perioadă, rachetele antigrindină sunt “într-o perioadă de cercetare științifică”.

Petre Daea explică motivul pentru care pică racheta antigrindină
Petre Daea explică motivul pentru care pică racheta antigrindină[Sursa foto: Captură video]

“Nu a căzut o rachetă, ci un rest dintr-o rachetă. Sigur nu trebuia să se întâmple acest eveniment, motiv pentru care se purcede la întocmirea a acelui raport de dezvoltare vectorială pentru a se verifica care este cauza, în așa fel încât producătorul să fie în cunoștință de cauză, în așa fel încât să se evite aceste situații neplăcute, care pot genera anumite incidente. Iată că a fost și acesta cu urmări. S-a spart o țiglă la o casă. Sigur că nu trebuie să se spargă nimic și nici nu trebuie să apară aceste fenomene. De aceea, cel care produce aceste rachete trebuie să vadă care este situația tehnică și tehnologică de nu s-a autodistrus racheta, având în vedere procedurile", a declarat ministrul Agriculturii.

Citește și: Dimineața Nebună: A aterizat cu elicopterul la Mănăstirea Lainici: ”Începe să-mi placă amestecul de tehnologie cu duhovnicie”- AUDIO

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața Nebună”. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.