Stiri

Dimineața Nebună: O statuie cu Putin gol, așezat pe toaletă, a fost scoasă la licitație

Dimineața Nebună: O statuie cu Putin gol, așezat pe toaletă, a fost scoasă la licitație
O statuie cu Putin gol, așezat pe toaletă, a fost scoasă la licitație [Sursa foto: Facebook]
Un grup de activiști a scos la licitație un ansamblu care îl înfățișează pe președintele rus Vladimir Putin. Banii obținuți vor merge în Ucraina

Statuia președintelui rus Vladimir Putin, care îl înfățișează gol, stând pe o toaletă aurie a fost scoasă la licitație. Banii obținuți după vânzarea statuiii vor fi folosiți pentru a cumpăra o dronă pentru Ucraina. Statuia este plimbată prin mai multe locații de un grup de activiști, iar licitația se desfășoară până pe 20 decembrie. Prețul de pornire este de 10.000 de euro. 

Citește și: Răspunsul halucinant oferit de Vladimir Putin, atunci când a fost întrebat dacă regretă că a atacat Ucraina

Dimineața Nebună: O statuie cu Putin gol, așezat pe toaletă, a fost scoasă la licitație
O statuie cu Putin gol, așezat pe toaletă, a fost scoasă la licitație[Sursa foto: Digi24]

Statuia lui Vladimir Putin gol, stând pe toaletă este scoasă la licitație pentru 10.000 de euro

Statuia președintelui Vladimir Putin a fost scoasă la licitație de un grup de activiști, iar aceasta face parte dintr-un ansamblu. Statuia lui Putin se află pe un soclu masiv de marmură cu inscripția „Asasini goi”. În mâna dreaptă, statuia președintelui rus are o perie de toaletă, iar la gât un lanț de aur. 

Citește și: Noi atacuri masive ale Rusiei în Ucraina. Anunț de ultim moment de la Kremlin

„Ideea a apărut ca urmare a unui videoclip prezentat de opozantul rus Alexei Navalnîi, cu imagini detaliate despre palatul secret de lux al lui Putin, unde, de exemplu, o perie de toaletă costa 15.000 de euro. Peria de toaletă a devenit apoi un simbol al rezistenței față de regimul lui Putin, motiv pentru care am adăugat-o statuii împreună cu toaleta aurie”, a declarat Otakar Van Gemund, inițiatorul demersului. 

Statuia președintelui Putin are în mâna stângă o mașină de spălat însângerată, care reprezintă obiectele pe care ocupanții ruși le fură din casele ucrainenilor încă de la începutul războiului. 

„Arată ce ridicol este Putin și că doar mimează puterea. Nu trebuie să ne temem de Putin, deoarece puterea lui este alimentată doar de frica noastră. Este mai vulnerabil decât pare”,  a mai transmis Van Gemund. 

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin la ”Dimineața Nebună”. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.