Stiri

Cum se face print screen în Windows 10 și cum salvezi imaginea

Cum se face print screen în Windows 10 și cum salvezi imaginea
[Sursa foto: Facebook ]
Dacă ai Windows 10, trebuie să ştii cum să faci un print screen şi să salvezi imaginea.

 Windows 10 este în acest moment cel mai folosit sistem de operare, dar cu toate acestea, există persoane care nu s-au familiarizat deocamdată cu Windows 10, aşa că venim în ajutorul celor care vor să înveţe cum să facă un print screen şi să salveze imaginea. Există mai multe posibilităţi pentru acest proces şi nu sunt grele deloc. Oricine poate învăţa în câteva minute să creeze capturi de ecran şi să le salveze.

Cum să faci print screen şi să salvezi imaginea dacă ai Windows 10

 Există cel puţin patru moduri prin care poţi face o captură pe sistemul de operare Windows 10. O metodă foarte simplă este cu ajutorul aplicaţiei Snip&Sketch, pe care o găsiţi în motorul de căutare din Start, tastând denumirea ei. După accesare, creaţi o pagină nouă şi începeţi să decupaţi. Cu acest program, aveţi opţiunea de face un decupaj dreptunghiular, de a decupa o formă liberă sau de a capta tot ce se află pe ecran.

Cum se face print screen în Windows 10 și cum salvezi imaginea

 Un alt mod este direct cu butonul PrtScn de pe tastatură. Acesta captează întreaga imagine de pe ecran, după care o salvează în clipboard. Deschiderea barei de decupare oferă mai multe posibilităţi de a salva ce ne interesează.

 Cu ajutorul tastelor Windows+ Shift+ S, ecranul va deveni blurat şi va apărea un cursor, de care te vei folosi pentru a capta ce te interesează de pe ecran. Apăsând click stânga pe mouse vei putea selecta zona pe care vrei să o captezi. Eliberarea butonului va salva automat zona captată în clipboard. 

  O aplicaţie foarte folosită şi foarte utilă este Snipping Tool. Acest program oferă chiar şi câteva opţiuni de editare a imaginilor. Snipping Tool nu salvează automat capturile, aşa că ai grijă să salvezi manual îmnainte de a închide aplicaţia, altfel vei pierde ce ai captat.