Stiri

Bill Gates, fondatorul Microsoft, motivul pentru care s-a retras de la conducerea companiei: „A existat o aventură care a durat aproape 20 de ani”

Bill Gates, fondatorul Microsoft, se retrage de la conducerea companiei
Bill Gates [Sursa foto: Captură TV]
Bill Gates s-a retras de la conducerea Microsoft! O angajată susține că a avut o relație intimă cu fondatorul Microsoft aproape 20 de ani.

La finalul anului 2019, consiliul de administrație al Microsoft a demarat o investigație de amploare în cazul lui Bill Gates, după ce o angajată a companiei a dezvăluit că a întreținut relații intime cu acesta de-a lungul anilor. În urma acestor afirmații, oficialii Microsoft au hotărât că trebuie să se retragă din consiliul de administrație al companiei pe care a fondat-o alături de Paul Allen.

La vremea aceea, fondatorul Microsoft a declarat că se retrage de la conducere pentru a se concentra pe „priorități filantropice”.

„Am luat decizia de a mă retrage atât de la Microsoft, cât și de la Berkshire Hathaway ca să mă pot dedica mai mult filantropiei, în sănătatea publică, dezvoltarea, educarea și implicarea tot mai mare în problemele climatice”,  a spus Bill Gates.

Bill Gates, fondatorul Microsoft, se retrage de la conducerea companiei
Bill Gates[Sursa foto: Captură TV]

Oficialii Microsoft au angajat o firmă de avocatură pentru a realiza investigația

Potrivit purtătorului de cuvânt al companiei Microsoft, anul trecut a existat o reclamație potrivit căreia Bill Gates ar fi încercat în anul 2019 să inițieze o relație intimă cu o angajată. Comitetul consiliului de administrație a revizuit reclamația cu ajutorul unei firme de avocatură.

„A existat o aventură care a durat aproape 20 de ani care s-a încheiat pe cale amiabilă", a declarat purtătorul de cuvânt a lui Bill Gates. Totodată, acesta a susținut că retragerea fondatorului Microsoft nu a avut legatura cu ancheta.