Stiri mondene

Connect-R face dezvăluiri despre viața de artist: „Am văzut că arta e o chestie pe care ar trebui să o faci după ce îți liniștești stomacul”

Connect-R
Connect-R [Sursa foto: Captură YouTube]
Invitat al Laurei Giurcanu, Connect-R a vorbit sincer despre viața de artist, compromisurile pe care le-a făcut, dar și despre familie și planuri de viitor.

Despre carieră Connect-R ar avea multe de spus, având în vedere că este un artist care de la lansarea sa nu a dispărut din vizorul publicului larg. A lansat prima piesă în 1997 și a rămas până și azi în inima publicului și pare că toate piesele pe care le-a lansat de-a lungul vremii sunt cântate din suflet, de plăcere. Însă artistul a spus că de-a lungul carierei sale au fost și momente în care a fost nevoit să facă compromisuri și să cânte și piese care nu au fost pe placul lui. 

„Am început cu ce mi-a plăcut, am continuat cu ce nu mi-a plăcut și acum am revenit din nou la ce îmi place. (Am început să fac ce nu mi-a plăcut) În momentul în care toată lumea spunea: <<Bă, ce talentat ești!>>. Dar eu încă mergeam cu RATB-ul. Nu că ar fi vreo rușine să mergi cu RATB-ul, dar nu-mi permiteam altceva. În momentul în care am văzut că arta e, așa, o chestie pe care ar trebui să o faci după ce îți liniștești stomacul. În general, și în viață, omul trebuie să facă la un moment dat și ce nu-i place, ce nu îi e benefic cu adevărat. Zicea un sfânt părinte de mult: <<Ce ne-am face fără dracu, nu l-am mai deosebi pe Dumnezeu>>. E foarte bine că am făcut, e drumul meu și am învățat foarte multe lucruri și din ce nu mi-a plăcut să fac”, a replicat Connect-R.

Connect-R
Connect-R [Sursa foto: Captură YouTube]

Una dintre piesele căruia lui Connect-R nu i-a plăcut este „Burning Love”. Iată de ce:

„Îți pot da exemplu de piese. Nu mi-a plăcut `Burning Love`, de exemplu. Nu mi-au plăcut majoritatea pieselor popcorn pe care le-am făcut în perioada aia. Au fost câteva care mi-au plăcut, într-adevăr, care de fapt aveau influențe din muzica pe care eu o ascultam: `Still`, care avea ceva influențe dancehall, `4 The Love Of Music`, care a fost de fapt rap pe house. Cumva, în afară de `Burning Love` și încă vreo câteva piese, să știi că, cu timpul, conștientizând că nu e ceea ce-mi place mie să fac, am încercat să aduc puțin din ceea ce sunt eu for real. Eu cu DJ Sava chiar am inventat un curent la vremea aia, și anume muzica reggae pe suport house”, a mai spus Connect-R în podcast-ul Laurei Giurcanu. 

Connect-R: "Niciodată nu mi-am bătut joc de cuvinte"

Connect-R a mai declarat că deși stilul muzical abordat nu a fost mereu pe placul său versurile l-au reprezentat întotdeauna. 

Connect-R
Connect-R [Sursa foto: Captură YouTube]

„Sufletul meu 100% e în reggae roots, dancehall, în rap, clar.(...) Timbrul e același, niciodată nu mi-am bătut joc de cuvinte. Aici este partea mea de muzică în care nu am făcut niciun rabat, în care nu am făcut niciun compromis niciodată. Tot timpul scriu și rescriu. Adică sunt foarte atent. Când deschid gura, sunt foarte atent. Mai ales pe piese", a mai spus artistul.