Stiri

Christian Eriksen, primul mesaj de pe patul de spital

Christian Eriksen, primul mesaj de pe patul de spital
Christian Eriksen, primul mesaj de pe patul de spital [Sursa foto: Instagram]
Christian Eriksen, fotbalistul danez care s-a prăbușit pe teren în timpul meciului Danemarca - Finlanda de la Euro 2020, a transmis primul mesaj de pe patul de spital.

Sâmbătă, în timpul partidei Danemarca- Finlanda, Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren, în urma unui stop cardiac. Fotbalistul a fost resuscitat minute bune pe teren, înainte de a fi scos pe targă și spitalizat. Din fericire, fotbalistul danez și-a revenit, se simte mai bine și a transmis un mesaj de pe patul de spital. Mijlocașul lui Inter Miliano a postat pe rețelele sociale o imagine cu el, alături de un mesaj.

Christian Eriksen a ținut să le mulțumească tuturor pentru mesajele primite. Totodată, tânărul în vârstă de 29 de ani și-a încurajat colegii să continue partida.

Christian Eriksen, primul mesaj de pe patul de spital

„Salutare tuturor. Un mare mulțumesc pentru minunatele mesaje din toată lumea. Înseamnă mult pentru mine și pentru familia mea. Sunt bine- având în vedere circumstanțele. Încă mai trebuie să trec prin niște examinări la spital, dar mă simt bine. Acum îi voi susține pe băieții din naționala Danemarcei în meciurile următoare. Jucați pentru toată Danemarca! Cele bune, Christian”, le-a transmis Christian Eriksen fanilor săi.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Christian Eriksen (@chriseriksen8)

Medicul care l-a salvat pe Christian Eriksen a oferit primele declarații

Medicul stadionului, Morten Boesen, a povestit că atunci când a ajuns la Christian Eriksen, acesta respira dar inima i s-a oprit. Conform spuselor sale, 18 minunte a durat manevrele de resuscitare și s-a folosit un defibrilator în timp ce fotbaliștii danezi în lacrimi au făcut un zid în jurul coechipierului.

Christian Eriksen, primul mesaj de pe patul de spital
Meciul Danemarca -Finlanda[Sursa foto: Instagram]

„Am fost chemaţi imediat ce Christian a căzut. Nu l-am văzut, dar era destul de clar că îşi pierduse cunoştinţa. Când am ajuns la el, era pe o parte, respira şi îi simţeam pulsul.  Dar la un moment dat nu s-au mai auzit bătăile inimii şi am început masajul cardiac.  Ajutorul a venit foarte, foarte repede de la personalul medical şi, cu ajutorul lor, am reuşit să facem ceea ce trebuia să facem. Am început să intervenim pentru a-l menţine în viaţă. Din fericire, Christian s-a agăţat de viaţă”,  a spus medicul Morten Boesen.

Despre acest subiect marcant din weekend, au vorbit și Radu Țibulcă și Orlando Ivan în matinalul „Scularea!”. Citește continuarea aici.