Stiri mondene

Cezar Ouatu, reacție acidă după ce România a fost acuzată de fraudă la Eurovision 2022: „Cei din delegație știu ce s-a întâmplat acolo”

Cezar Ouatu, reacție acidă după ce România a fost acuzată de fraudă la Eurovision 2022
Cezar Ouatu [Sursa foto: Facebook]
Cezar Ouatu a vorbit despre acuzațiile de fraudă lansate către țara noastră. Uite cum a reacționat fostul reprezentant al României la Eurovision în 2013!

Marea competiție Eurovision s-a încheiat sâmbătă, 14 mai, declarând învingătoarea Ucraina, reprezentată de trupa Kalush Orchestra. Se pare că piesa „Stefania” a fost pe placul tuturor, adunând în cele din urmă un punctaj fabulos de 631 de voturi. Însă rezultatul final și multe evenimente petrecute de-a lungul ediției cu numărul 66 din istoria concursului au ridicat semne de întrebare.

 Kalush Orchestra a câștigat Eurovision 2022
Kalush Orchestra a câștigat Eurovision 2022

Citeste si: Kalush Orchestra scoate la licitaţie trofeul Eurovision 2022. Cu banii obţinuţi, vor ajuta armata ucraineană: „Gestul nostru îi va motiva”

Organizatorii au eliminat juriile din șase țări din calculul notelor finale pentru piesele din competiție, fiind suspectate de fraudă. Oficialii au descoperit o serie de nereguli în procedura de acordare a voturilor. Informația a fost prezentată într-un comunicat oficial al Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU). 

Cezar Ouatu, reacție acidă după ce România a fost acuzată de fraudă la Eurovision 2022
Cezar Ouatu[Sursa foto: Facebook]

Cezar Ouatu: „TVR ar trebui să răspundă”

În urma scandalului apărut după comunicatul oficial al EBU, Cezar Ouatu  a vorbit în exclusivitate pentru impact.ro despre acuzațiile de fraudă lansate către țara noastră. Fostul reprezentant al României la Eurovision în 2013 a spus că este vorba despre o enigmă care plantează asupra voturilor transmise. Mai mult, Cezar Ouatu a subliniat că cei care cunosc mai bine situația sunt membrii delegației României, în frunte cu Iuliana Marciuc. 

Cezar Ouatu, reacție acidă după ce România a fost acuzată de fraudă la Eurovision 2022
Cezar Ouatu[Sursa foto: Instagram]

Citeste si: Cezar Ouatu, prima reacție după ce s-ar fi certat cu Cristian Faur de la Eurovision: „S-a creat un dezechilibru total”

TVR ar trebui să răspundă, până una alta suntem acuzați de fraudă, iar doamna Iuliana Marciuc și cei din delegație știu ce s-a întâmplat acolo. Am fost șocat să aștept votul nostru și să apară în loc reprezentantul EBU. E o enigma și cu cine a fost în juriu.. Până una alta, piesa noastră merita în top 10. Ucraina măcar din bun simț artistic, exceptând solidaritatea noastră față de ei sau faptul că le am dat 12 puncte, putea să ne dea măcar 4. Iar în meciul România-Moldova 0 puncte de ambele părți. Noi suntem naționaliști cu alții, dar uităm să fim între noi.”, a declarat Cezar Ouatu

TVR a reacționat imediat după ce votul juriului din România a fost anulat de organizatorii Eurovision. Totodată, Televisiunea Română și-a exprimat surprinderea față de rezultatele anunțate în numele țării noastre în timpul finalei competiției de la Torino. Citește continuarea AICI!