Stiri

Cele mai bune filme despre război pe care le găseşti pe Netflix

Cele mai bune filme despre război pe care le găseşti pe Netflix
[Sursa foto: Facebook ]
Netflix are o ofertă foarte bogată şi în materie de filme despre războaie. Îţi prezentăm cele mai bune filme despre război pe care le găseşti pe Netflix

Iată cele mai bune filme despre război pe care le găseşti pe Netflix! Diversele conflicte care s-au întâmplat de-a lungul istoriei au fost mereu subiecte bune de film. Adevărate capodopere au fost create după războaie mai mult sau mai puţin cunoscute. Iată ce filme de acest gen se găsesc pe Netflix.

Filme despre războaie pe care le găseşti pe Netflix

Da 5 Bloods

Chiar dacă filmul lui Spike Lee nu a fost premiat, chiar merită văzut. Portretul sfâșietor al lui Lee despre un grup de veterani reuniți în războiul din Vietnam este una dintre cele mai bune producţii ale sale de până acum.

The King

Timy Chalamet şi Robert Pattinson se duelează într-o poveste bazată pe piesa "Henriada", a lui Shakespeare.

 

The Siege of Jadotville

Bazată pe cartea lui Declan Powers, "The Siege of Jadotville: The Irish Army’s Forgotten Battle", această dramă de război spune povestea misiunii de menținere a păcii a unei unități a armatei irlandeze, în Congo, în 1961. Filmul regizat de Richie Smyth a fost aclamat în cadrul circuitului festivalurilor irlandeze.

Cele mai bune filme despre război pe care le găseşti pe Netflix

Citeste si: Cele mai bune filme despre sfârşitul lumii

Defiance

Bazat pe o poveste adevărată, filmul "Defiance" spune povestea celor trei frați Bielski, interpretați de Daniel Craig, Liev Schreiber și Jamie Bells. Fiind o familie de evrei polonezi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, frații fug în pădurea în care se jucau în copilărie, marcând locul drept noul lor câmp de luptă pentru rebeliune împotriva naziștilor.

First They Killed My Father

Angelina Jolie a regizat această dramă, bazată pe povestea adevărată a activistei pentru drepturile omului din Cambodgia, Loung Ung, care a trăit în copilărie sub regimul khmerilor roșii în anii '70, perioadă în care familia ei a fost forțată de regimul comunist să intre într-un lagăr de muncă.

Citeste si: Preţ abonament Netflix 2022: Cât trebuie să plătim în acest an?

The Pianist

Drama lui Roman Polanski despre cel de-al Doilea Război Mondial a fost parțial inspirată de propria sa experiență în căutarea unui refugiu din Polonia controlată de naziști. Adrien Brody îl interpretează pe pianistul de radio Wladyslaw Szpilman, care încearcă să supraviețuiască ocupației germane din Varșovia.