Stiri

Cele mai bune filme despre sfârşitul lumii

 Cele mai bune filme despre sfârşitul lumii
Cele mai bune filme despre sfârşitul lumii
Filmele care au ca tema apocalipsa au mereu povesti impresionante. Iata care sunt cele mai bune filme despre sfârșitul lumii.

Desi pare un subiect inspaimantator, ideea de apocalipsa i-a inspirat pe multi regizori sa creeze povesti impresionante pe care sa le urmarim din fata televizorului.

Cele mai bune filme despre sfârşitul lumii

The Day After Tomorrow

Pământul este în pragul unei noi ere glaciere, atrage atenția savantul Jack Hall (Dennis Quaid). Cercetările pe care acestea le-a făcut până acum arată că planeta va fi grav afectată de încălzirea globală, însă ceea ce nu-și imaginează acesta este că fenomenul se petrece mai repede decât a preconizat.

În timp ce Jack încearcă să avertizeze înalții oficiali despre amenințarea încălzirii globale, fiul său rămâne blocat în New York, oraș care este lovit de o serie de fenomene naturale extreme.

Citeste si: Seriale Netflix februarie 2022: Cele mai noi filme

 Cele mai bune filme despre sfârşitul lumii
Cele mai bune filme despre sfârşitul lumii

2012 – unul din cele mai populare filme apocaliptice

Un calendar mayaș prevestește că sfârșitul lumii va veni în anul 2012, iar acest lucru se confirmă atunci când, în acel an, o explozie solară amenință să distrugă planeta.

Jackson Curtis (John Cussack), un scriitor de romane SF divorțat, cu doi copii, face tot posibilul pentru a-și salva familia, atunci când află că liderii omenirii construiesc mai multe arce pentru a se adăposti.

Resident Evil

Popularele jocuri „Resident Evil” sunt aduse pe ecrane într-o serie de filme care o au pe Milla Jovovich în rolul principal. Când un virus periculor, virusul T, scapă din laboratoarele corporației Umbrella și transformă oamenii în zombie, omenirea se află în pragul extincției.

Un comando de militari este însărcinat să pătrundă în laboratorul de unde a scăpat virusul și să oprească răspândirea acestuia.

A Quiet Place

Planeta este populată de creaturi monstruoase care, deși nu văd, posedă un auz extrem de fin. Cel mai mic zgomot determină aceste creaturi să atace fără milă sursa. În această lume apocaliptică, o familie cu doi copii face eforturi să-și ducă existența într-o liniște deplină.

 Cele mai bune filme despre sfârşitul lumii
Cele mai bune filme despre sfârşitul lumii

Greenland

„Greendland” este unul din cele mai noi filme apocalipice, lansat în anul 2020, cu Gerard Butler în rolul principal. Când planeta este amenințată de o cometă, John Garrity, soția și fiul acestuia pornesc într-o călătorie cu destinația Groenlanda, ultimul loc unde pot supraviețui cataclismului.

Citeste si: The Royal Treatment Netflix 2022: Tot ce trebuie să ştii despre "Un tratament regal"

The Road

Fimul prezintă o lume post-apocaliptică, la câțiva ani după ce planeta este lovită de un cataclism. În această lume, un tată și un fiu călătoresc împreună, înarmați cu un singur pistol, având ca destinație un loc unde sper să găsească o viață mai bună.

Armageddon

Un asteroid de mărimea statului Texat amenință Pământul, iar singura soluție pentru salvarea omenirii este un echipaj care să meargă în spațiu ca să distrugă asteroidul. Numai că NASA nu plănuiește să trimită astronauți sau militari, ci un grup de experți în forări petroliere care trebuie să facă sacrificul suprem pentru a salva întreaga omenire.

 Cele mai bune filme despre sfârşitul lumii
Cele mai bune filme despre sfârşitul lumii

Independence Day

Pământul este amenințat de mai multe nave extraterestre, iar omenirea trebuie să se mobilizeze pentru a riposta și a salva specia. Filmul, cu Will SMith în rolul principal, este unul din cele mai de succes filme în box office.

Don't Look Up

Nu priviți în sus este un film de comedie neagră american, realizat în 2021 de regizorul Adam McKay. Filmul a fost difuzat pe 8 și 10 decembrie 2021 în câteva cinematografe din diferite țări. Filmul a fost lansat în toată lumea pe Netflix pe 24 decembrie 2021.