Stiri

Cele mai bune filme despre pandemie

Cele mai bune filme despre pandemie
[Sursa foto: Facebook ]
Dacă tot suntem în pandemia de coronavirus, ne-am gândit să alcătuim o listă cu cele mai bune filme pe acest subiect.

 De multe ori, cele mai înfricoşătoare subiecte de film sunt inspirate din realitate. Este şi cazul producţiilor despre pandemii şi virusuri. Iată care sunt cele mai bune filme care au acest subiect!

Cele mai bune filme despre pandemii şi virusuri

28 Days Later

Cele mai bune filme despre pandemie

"28 Days Later" este considerat unul dintre cele mai bune filme cu zombi produs vreodată.

Regizat de Danny Boyle, acest film urmăreşte un grup de supravieţuitor, într-o lume post-pandemică, în timp ce încearcă să scape de cei infectaţi cu un virus cauzat de un experiment ştiinţific. 

The Seventh Seal

Acesta este unul dintre cele mai apreciate filme clasice din istorie, fiind regizat de maestrul cinematografiei suedeze, Ingmar Bergman. Acţiunea are loc în timpul "Ciumei Negre", pandemia care a înregistrat cele mai multe decese în istoria omenirii.

În jur de 200 de milioane de oameni au murit în perioada 1346-1353.

Contagion

"Contagion" este un film extrem de realist, în care o armată de oameni de ştiinţă şi de oficiali guvernamentali încearcă să oprească răspândirea unui virus. Producţia are o distribuţie de excepţie, cu Marion Cotillard, Matt Damon, Laurence Fishburne, Jude Law, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet, Bryan Cranston, Jennifer Ehle şi Sanaa Lathan.

12 Monkeys

Cele mai bune filme despre pandemie

Un film cu Brad Pitt şi Bruce Willis, în care James Cole, personajul interpretat de Willis, călătoreşte din 2030, înapoi în anii 1990, pentru a aduna informaţii despre un virus creat de om, care a ucis sute de milioane de persoane.

World War Z

Brad Pitt adoră filmele cu acţiune apocaliptică, iar asta se vede. Starul de la Hollywood joacă senzaţional în "World War Z", un film în care interpretează rolul unui angajat ONU, care încearcă să găsească originea şi să stopeze un virus care a creat o adevărată pandemie de zombi. Acest film a avut un buget de peste 200 de milioane de dolari şi a produs la box office nu mai puţin de 540 de milioane.

Citeste si: Cele mai bune filme despre sfârşitul lumii