Stiri

Cele mai bune 15 setări pentru telefonul tău Apple. Va performa mult mai bine

Iată cele 15 setări pe care trebuie să le modifici pentru a-ţi optimiza telefonul Apple!
[Sursa foto: Facebook ]
Iată cele 15 setări pe care trebuie să le modifici pentru a-ţi optimiza telefonul Apple!

 Posesorii de Iphone beneficiază în prezent de multe opţiuni, precum Face ID, Do Not Disturb, 5G sau Siri, iar toate acestea au anumite setări pe care ar trebui să le modifici.

15 setări pe care să le faci pe Iphone

1. iOS 14 a venit cu o modificare în ceea ce priveşte apelul pe care îl primeşti. Dacă înainte de iOS 14, întreg ecranul te avertiza că primeşti un apel, acum apare doar o mică notificare, ca o alertă.

Poţi schimba acest lucru însă, urmând aceşti paşi: Settings --> Phone --> Incoming Calls --> Full Screen. 

2. Începând cu iOS 14.5, Siri va avea două noi voci. În momentul în care îţi vei configura telefonul Apple, va trebui să alegi o voce pentru Siri, care va fi folosită pentru toate deviceurile conectate la acel Apple ID. Pentru a schimba vocea, urmează aceşti paşi: Settings --> Siri & Search --> Siri Voice.

3. Conexiunea 5G este mult mai rapidă şi mai sigură, însă are şi părţi rele. De exemplu, bateria telefonului se consumă mult mai repede, aşa că este recomandat să schimbi conexiunea 5G cu cea 4G LTE. Poţi schimba această setare, cu paşii următori: Settings --> Cellular --> Cellular Data Options --> Voice & Data --> LTE. 

4. Dacă vrei video în Ultra HD, apeluri pe FaceTime sau streaming la cele mai înalte standarde, atunci trebuie să îi permiţi telefonului să folosească mai multe date 5G.

Settings --> Cellular --> Cellular Data Options --> Data Mode --> More data on 5G.

Iată cele 15 setări pe care trebuie să le modifici pentru a-ţi optimiza telefonul Apple!

5. Dacă vrei ca opţiunea de Face ID să funcţioneze şi când porţi mască, trebuie neapărat să deţii şi un Apple Watch. Pentru a debloca telefonul cu ceasul, trebuie să parcurgi paşii următori: Settings --> Face ID & Passcode option --> Unlock with Apple Watch.

6. Opţiunea Face ID este excelentă, dar are şi un mare minus. De fiecare dată când primeşti un mesaj, trebuie să deblochezi telefonul pentru a vedea detaliile mesajului. Ai opţiunea de a vedea cine ţi-a scris fără să mai deblochezi telefonul, urmând paşii: Settings --> Notifications --> Show Previews ---> Always.

7. Toate modelele IPhone 12 beneficiază de înregistrare video HDR, de o calitate excepţională. Însă dacă ai produse Apple mai vechi, nu vei putea viziona pe ele ce ai filmat cu telefonul în HDR. Pentru a renunţa la înregistrarea video în acest format, trebuie să urmezi următoarea schemă: Settings --> Camera --> Record video --> HDR Video --> Off.

8. În cazul în care îţi place să îţi customizezi home screen-ul şi vrei să ai totul în ordinea creată de tine, atunci nu vrei ca fiecare aplicaţie instalată să fie automat repartizată pe home screen. Pentru a schimba acest lucru, mergi la: Settings --> Home Screen --> App Library Only. 

9. Un pont bun pentru a economisi din bateria telefonului este să alegi să foloseşti Dark Mode. Pentru a schimba această setare, parcurge următorii paşi: Settings --> Display & Brightness --> Dark.

Iată cele 15 setări pe care trebuie să le modifici pentru a-ţi optimiza telefonul Apple!

10. În cazul în care vrei să dormi liniştit, fără să fii trezit de sunetele provocate de apeluri, mesaje sau alerte de pe reţelele sociale, foloseşte opţiunea Do Not Disturb. În cazul în care vrei totuşi să răspunzi doar apelurilor urgente, poţi configura opţiunea în aşa fel încât sunetul să se activeze doar dacă primeşti apeluri repetate de pe acelaşi număr.

11. Poţi face textul mai uşor de citit, ajustând mărimea fontului. Settings --> Display & Brightness --> Text Size.

12. În cazul în care Face ID nu îţi recunoaşte faţa de fiecare dată, încearcă opţiunea Alternate Appearance. Settings --> Face ID & Passcode --> introdu PIN > Set Up An Alternate Appearance.

13. Pentru o durată mai lungă a bateriei, dezactivează opţiunea de auto-luminozitate. Settings --> Accessibility --> Display & Text Size --> Auto-Brightness.

14. Setările de confidenţialitate pot fi modificate în orice moment, aşa că ar fi bine să nu cazi în plasa de a accepta toate setările prestabilite.

15. Poţi selecta ce aplicaţii să îţi apară în Control Center, urmând aceşti paşi: Settings --> Control Center --> Customize Controls.