Stiri

Ce studii are, de fapt, liderul trupei 3 Sud Est, Laurentiu Duţă

Ce studii are, de fapt, liderul trupei 3 Sud Est,  Laurentiu Duţă
Laurenţiu Duţă
Laurenţiu Duţă are la bază studii care i-au facilitat ascensiunea în muzică. Liderul trupei 3 Sud Est a compus majoritatea pieselor pe care le-a cântat trupa.

 Nu există persoană în România care să nu fi fredonat niciodată o piesă de la 3 Sud Est. Trupa apărută la finalul anilor '90 a lansat de-a lungul timpului o sumedenie de hituri care au stat săptămâni întregi în topurile muzicale, iar curentul promovat de Laurenţiu, Mihai şi Viorel a inspirat generaţii întregi. Despre Laurenţiu Duţă se spune că este "creierul" trupei, acesta având studii în muzică.

Ce studii muzicale are Laurenţiu Duţă, liderul trupei 3 Sud Est

 Laurenţiu Duţă este unul dintre cei mai de succes cântăreţi şi compozitori români, acesta având studii de specialitate la bază. Liderul trupei 3 Sud Est a studiat trei ani chitara clasică şi doi ani pianul, iar debutul pe scenă şi l-a făcut interpretând piese folk. A schimbat stitlul muzical din 1993, odată cu lansarea melodiei "Cifre". În acelaşi an a şi început să devină cunoscut în ţară, după ce a susţinut un recital la festivalul de la Mamaia. Atunci s-au lansat şi viitorii săi colegi. Viorel Sipos şi Mihai Budeanu au participat la festival sub numele "Original Dance", un duo care se ocupa doar cu partea coregrafică.

 Abia după patru ani, Laurenţiu Duţă s-a decis să renunţe la cariera solo şi să înceapă proiectul alături de Viorel şi Mihai. Aşa s-a născut 3 Sud Este, o formaţie care a spart topurile imediat după înfiinţare. Cei trei au lansat piesa "Ai plecat", care a stat foarte mult timp în toprui şi care se auzea în orice club din ţară în vremea aceea. Şi albumul din anul următor a avut un boom incredibil. A fost cel mai bine vândut album din toate timpurile în România, cu 200 de mii de copii pe casetă şi şase mii pe CD. 

 Pentru cei trei au urmat o mulţime de alte hituri şi albume foarte bine vândută, până în 2011, când trupa s-a despărţit. Însă din 2014, Laurenţiu, Mihai şi Viorel s-au reunit şi îşi încântă fanii în continuare.