Stiri

Ce studii are Dan Bittman, liderul formației rock Holograf

Ce studii are Dan Bittman, liderul formației rock Holograf
[Sursa foto: Facebook ]
Liderul formaţiei Holograf, Dan Bittman, are studii superioare, dar nu a lucrat niciodată în domeniu.

 Dan Bittman este unul dintre cei mai de succes oameni de televiziune din România, dar şi liderul trupei Holograf, o formaţie rock cu foarte mulţi fani în ţară. Încă de când era la studii în cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Bittman visa să ajungă celebru.

Ce studii are Dan Bittman, liderul formaţiei Holograf

 Puţină lume ştie, dar Dan Bittman este inginer. Liderul formaţiei Holograf a absolvit Facultatea de Hidrotehnică din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Cel care i-a examinat lucrarea de licenţă a fost nimeni altul decât Călin Popescu Tăriceanu, fostul premier al ţării. Tăriceanu a fost asistent universitar timp de 11 ani şi i-a acordat nota 8 lui Bittman la licenţă.

Ce studii are Dan Bittman, liderul formației rock Holograf

  "Călin Popescu Tariceanu a fost surprins că eu chiar am învățat pentru examen. Mi-a spus asta ulterior. Știa că sunt membru în Holograf, că făceam mereu repetiții și că timpul meu era limitat.

Până la examenul de stat sau de licență, cum i se spune azi, Tăriceanu credea că îmi luam notele ața, pe ochi frumoși. Ei bine, m-a examinat și am luat 8"
, a declarat Dan Bittman într-un interviu.

 Bittman nu a profesat în domeniu, marea sa pasiune fiind mereu muzica. Artistul cântase deja un an alături de Iris când a absolvit facultatea, în 1989, iar în acel an era component al trupei Holograf.

Alături de formaţia sa, artistul a lansat 18 albume, dar a avut şi două proiecte solo. "Dincolo de Nori" şi "Şi îngerii au demonii lor" au fost albumele pe care Bittman le-a scos singur.

 Pe lângă muzică, artistul este şi un om de televiziune de succes. A avut propriile emisiuni la TVR 1 şi la Antena 1, dar şi afacerile i-au mers bine. A construit un întreg cartier rezidenţial în Popeşti Leordeni, apoi a continuat cu proiectele imobiliare, iar în 2017 a deschis un parc nautic, la 50 de kilometri de Bucureşti.