Stiri

Ce programe și ce tool-uri folosesc DJ ca David Guetta, Martin Garrix sau Armin van Buuren atunci când compun melodii

Ce programe și ce tool-uri folosesc DJ ca David Guetta, Martin Garrix sau Armin van Buuren atunci când compun melodii
David Guetta [Sursa foto: Facebook David Guetta]
DJ precum David Guetta, Martin Garrix şi Armin van Buuren folosesc nenumărate programe şi tool-uri pentru a produce muzica pentru care sunt atât de apreciaţi.

 Drumul spre succes în arta mixatului este extrem de lung, fiecare aspirant la un loc în inimile fanilor muzicii electronice având nevoie de mii de ore de exerciţiu, pentru a-şi defini stilul şi pentru a fi recunoscut pentru soundul său. Pe piaţă există o multitudine de "jucării" pentru DJ, iar veteranii şi vedetele din această branşă, precum David Guetta, Martin Garrix sau Armin van Buuren, le încearcă aproape pe toate.

Pentru a produce o piesă, de cele mai multe ori este nevoie de mai mult de un software.

Ce programe și ce tool-uri folosesc DJ ca David Guetta, Martin Garrix sau Armin van Buuren atunci când compun melodii

Cum îşi produc muzica DJ precum David Guetta, Martin Garrix sau Armin van Buuren

  David Guetta este cel mai bun DJ al anului 2020, conform site-ului de specialitate DJ Mag. Francezul se află de ani buni în topuri şi este printre artiştii cel mai bine plătiţi din lume, cu o avere estimată la 85 de milioane de euro. Pentru a-şi produce muzica, Guetta foloseşte o sumedenie de programe, însă cel mai mult se bazează pe Ableton Live şi pe FL Studio. 

 Armin van Buuren, al patrulea DJ din top, lucrează mult mai complex, cu gadgeturi precum Native Instrument Maschine, M-Audio Keystation 88 MIDI controller, Novation Launch Control XL, Akai Professional APC40, Ableton Push, Native Instruments Komplete Kontrol S49 şi the Shadow Hills Mastering Compressor. Pe partea de software, olandezul lucrează cu Spectrasonics Omnisphere, FabFilter Twin, reFX Nexus 2, u-he Zebra, Lennar Digital Sylenth1, Native Instruments Massive şi Synapse Audio Dune.

 Martin Garrix se clasează pe locul al treilea în topul Dj Mag şi face parte din noua generaţie de artişti. La fel ca Guetta, dj-ul de 24 de ani este un fan al FL Studio, însă pentru a înregistra partea vocală, foloseşte Pro Tools. Aceste programe diferă de la un artist la altul, însă dacă vrei să porneşti pe acest drum, trebuie să te familiarizezi cu cele mai multe dintre ele.