Stiri

Ce atribuții au polițiștii care lucrează la serviciul omoruri

Ce atribuții au polițiștii care lucrează la serviciul omoruri
[Sursa foto: Facebook ]
Poliţiştii de la serviciul omoruri au atribuţii foarte importante, aceştia făcând cercetări despre cele mai odioase infracţiuni.

 Poliţiştii de la serviciul omoruri trebuie să fie foarte stăpâni pe sine şi să se delimiteze cumva de faptele pe care le cercetează, pentru a nu se lăsa afectaţi. Aceşti poliţişti au atribuţii foarte bine determinate, iar treaba lor nu este deloc simplă, ei fiind supuşi unui stres continuu, având în vedere faptele pe care le cercetează.

Care sunt atribuţiile poliţiştilor de la serviciul omoruri

 Principalele atribuţii ale poliţiştilor de la serviciul omoruri sunt să facă cercetări şi să investigheze cazurile de omor, omor calificat, tentativă de omor, uciderea ori vătămarea nou-născutului săvârşită de către mamă, determinarea sau înlesnirea sinuciderii, dar şi cazurile care au dus la decesul cuiva, cum ar fi viol sau tâlhărie urmate de moartea victimei, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte.

Ce atribuții au polițiștii care lucrează la serviciul omoruri

 Pe lângă aceste atribuţii, poliţiştii cercetează, documentează şi propun soluţii legale Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti în toate dosarele privind „morţi suspecte” înregistrate pe raza municipiului Bucureşti. De asemenea, trebuie să verifice şi să soluţioneze reclamaţiile cetăţenilor la dosarele aflate în lucru.

 Tot poliţiştii de la serviciul omoruri colaborează cu structurile Ministerului de Interne, în efectuarea expertizelor şi constatărilor. Iar infracţiunile asupra minorilor, cum ar fi violul, agresiunea sexuală, actul sexual cu un minor, coruperea sexuală a minorilor, racolarea minorilor în scopuri sexuale sau hărțuirea sexuală sunt cercetate tot de poliţiştii de la serviciul omoruri.

Ce atribuții au polițiștii care lucrează la serviciul omoruri

 Investigarea infracţiunii de ucidere din culpă intră tot în atribuţiile poliţiştilor de la serviciul omoruri, mai puţin când vine vorba despre accidente rutiere, feroviare sau de metrou. Aceştia cercetează indiciile care pot duce la culpe medicale, accidente de muncă sau de altă natură, intoxicaţiile cu monoxid de carbon/gaze utilitare sau incendii.

 Poliţiştii de la serviciul omoruri din Bucureşti îşi vor desfăşura activitatea, în funcţie de faptele cercetate, atât sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, cât și sub supravegherea Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Sectoarelor 1 – 6.