Stiri

Câți bani poți scoate într-o singură zi de la bancomate

Câți bani poți scoate într-o singură zi de la bancomate
[Sursa foto: Facebook ]
Iată care este suma maximă pe care o poţi retrage de la bancomat într-o zi, în funcţie de bancă.

 Plata cu cardul a devenit mai mult decât obişnuită pentru mulţi dintre români, dar sunt şi cazuri în care avem nevoie de o sumă mai mare de bani, în numerar. De aceea, trebuie să ştii că fiecare bancă a impus o limită de retragere de la bancomat, pe zi. Astfel, este posibil să ai neplăcerea de a nu putea să retragi suma dorită. Băncile au stabilit această regulă pentru a combate fraudele bancare, dar şi pentru a menţine la un nivel cât mai scăzut scurgerile de bani din bancă.

Totuşi, limita impusă de bancă poate fi mărită la cererea clientului, în funcţie de fiecare unitate bancară în parte.

Care este suma maximă pe care o poţi retrage de la bancomat într-o singură zi

Câți bani poți scoate într-o singură zi de la bancomate

 BCR are o limită de retragere zilnică a numerarului de la bancomat de 3 mii de lei şi de zece tranzacţii pe zi, pentru cardurile Maestro şi Visa Classic. În cazul în care clientul doreşte să retragă o sumă mai mare, poate face o cerere la bancă, apoi va putea să scoată de la bancomat până la 15 mii de lei pe zi.

Câți bani poți scoate într-o singură zi de la bancomate

 La BRD însă, poţi retrage 7 mii de lei zilnic de la bancomat, cu maximum zece tranzacţii. La CEC Bank, suma maximă pe care o poţi retrage zilnic este de 3500 de lei. La Banca Transilvania, deţinătorii de carduri Visa Electron şi Mastercard Mondo pot scoate până la 9 mii de lei zilnic.

 Însă cea mai mare sumă de bani pe care o poţi retrage de la bancomat într-o zi este de la un bancomat ING. 10 mii de lei este suma maximă de retragere la un ATM ING, însă pe lângă această limită, mai există o restricţie. Nu se pot retrage mai mult de 20 de mii de lei, în mai puţin de patru zile.