Stiri

Care este prima țară din lume care a interzis tranzacțiile cu criptomonede

Care este prima țară din lume care a interzis tranzacțiile cu criptomonede
Monedele viitorului nu mai sunt acceptate peste tot. O ţară a interzis deja tranzacţiile cu criptomonede

 Mirajul criptomonedelor atrage din ce în ce mai multă lume care visează să se îmbogăţească peste noapte. Un Bitcoin valorează în acest moment 60 de mii de dolari, dar lista de monede virtuale în care se poate investi este enormă. 

Nigeria este prima ţară din lume care a interzis tranzacţiile cu criptomonede

 În Nigeria tranzacţionarea criptomonedelor nu mai este permisă. Banca Centrală le-a ordonat băncilor şi celorlalte instituţii financiare să stopeze folosirea criptomonedelor, declarând interzisă tranzacţionările de acest fel.

Cei caare vor încălca noua lege vor suferi sancţiuni severe, a ameninţat Banca Centrală a Nigeriei, care nu a dezvăluit însă şi care vor fi acestea. Banca Centrală a Nigeriei a motivat această decizie pentru protecţia investitorilor şi pentru a asigura transparenţa tranzacţiilor.

Care este prima țară din lume care a interzis tranzacțiile cu criptomonede
Circulara emisă de Banca Centrală a Nigeriei

 Această decizie a venit ca urmare a protestelor din luna octombrie a anului trecut împotriva brigăzii speciale de poliţie SARS. Activiştii #EndSARS erau sprijiniţi prin finanţarea cu criptomonede, după ce Guvernul a blocat celelalte pltforme prin care puteau fi primiţi bani. SARS este o brigadă de poliţie acuzată de abuzuri imense, care teoretic a fost desfiinţată la finalul anului trecut, dar despre care se spune că de fapt încă funcţionează, dar sub alte forme.

Şi India pregăteşte interzicerea criptomonedelor

 În India este în derulare un proiect de lege care de asemenea, interzice tranzacţionarea criptomonedelor. Proiectul menţionează că deținerea, emiterea, exploatarea, tranzacționarea și transferul de criptomonede vor fi înscrise în sfera faptelor penale. Deţinătorii de criptomonede vor avea şase luni la dispoziţie pentru a-şi lichida conturile.

 În ciuda acestui proiect de lege, numărul tranzacţionărilor şi al persoanelor care investesc în criptomonede creşte din ce în ce mai mult. În India există deja 8 milioane de investitori în criptomonede, care deţin monede virtuale în valoare de aproximativ 1,4 miliarde de dolari. Doar în primele două luni din acest an, peste 20 de mii de indieni au început să investească în criptomonede.