Stiri

Cum poți cumpăra mașini confiscate de către bănci

Cum poți cumpăra mașini confiscate de către bănci
[Sursa foto: Facebook ]
Băncile confiscă bunuri materiale, inclusiv maşini, de la ce cei care nu îşi pot plăti datoriile. Acestea pot fi cumpărate atât direct, cât şi la licitaţie.

 Maşinile executate silit de către bănci pot fi cumpărate cu reduceri mari faţă de valoarea de piaţă, iar mulţi români au început să îşi întrepte atenţia către aceste automobile confiscate de unităţile bancare.

Cum cumperi o maşină confiscată de bancă

 În momentul în care o persoană fizică sau o firmă nu îşi mai pot plăti creditele, banca are posibilitatea de a le confisca bunurile, pentru a-şi recupera prejudiciul.

Până acum ceva timp, procesul de vânzare al maşinilor confiscate de către bănci nu era foarte transparent, însă acum, majoritatea unităţilor bancare au secţiuni dedicate pe propriile site-uri, de unde poţi cumpăra direct automobilele sau de unde poţi licita.

Cum poți cumpăra mașini confiscate de către bănci

  Băncile scot la vânzare toate automobilele confiscate, aşa că există o varietate foarte mare de mărci şi de modele. Regăsim autovehicule începând de la Dacia, Renault, Ford sau Mazda şi până la Jaguar, Mercedes sau alte mărci de lux. Şi preţurile variază foarte mult, aşa că sunt maşini pentru toată lumea, de la un buget de câteva mii de lei şi până la unul de zeci de mii de euro.

 BCR a pus la punct un sistem prin care potenţialii cumpărători pot licita pentru maşini, direct de pe site. "Noua formulă a site-ului permite ofertarea online în timp real, clienţii putând transmite oferta către echipa de vânzări chiar în timp ce vizualizează maşina pe site, iar în cazul în care oferă cel mai bun preţ, în termen de maximum trei zile pot deveni deja proprietarii produsului", scrie într-un comunicat BCR.

Cum poți cumpăra mașini confiscate de către bănci

  Pentru a afla ce maşini sunt scoase la licitaţie, trebuie să intrii pe fiecare site de bancă în parte, pentru că multe au secţiuni dedicate. Regulile sunt aproape identice peste tot. Maşinile se pot cumpăra direct sau prin licitaţie şi nu toate băncile acceptă vizionări ale maşinilor. De aceea, este destul de riscant să cumperi o maşină fără să o testezi mai întâi, pentru că mulţi dintre foştii proprietari îşi strică cu bună ştiinţă maşinile, înainte de a fi confiscate.