Stiri

Cum procedezi dacă vrei să-ți închiriezi apartamentul prin Airbnb. Ghid complet

Cum procedezi dacă vrei să-ți închiriezi apartamentul prin Airbnb. Ghid complet
[Sursa foto: Facebook ]
Se pot face bani frumoşi dacă vrei să îţi închiriezi apartamentul prin Airbnb.

  Oricine îşi poate oferi locuinţa spre închiriere pe Airbnb. Fie că ai o vilă, un apartament sau doar o cameră la dispoziţie, Airbnb îţi oferă posibilitatea de a face bani frumoşi. 

Cum îţi poţi închiria apartamentul prin Airbnb. Ghid complet

Cum procedezi dacă vrei să-ți închiriezi apartamentul prin Airbnb. Ghid complet

 Dacă te-ai hotărât să îţi închiriezi locuinţa în scop turistic, trebuie să ştii că înregistrarea şi listarea pe site sunt gratuite şi că există trei categorii de listare.

Poţi închiria întreaga locuinţă, iar oaspeţii vor avea toată casa la dispoziţie, fără ca tu să fii acolo. A doua posibilitate este să închiriezi doar o cameră, iar a treia este închirierea unei camere comune, pentru mai mulţi oameni, care nu se cunosc neapărat între ei.

 După ce ţi-ai creat cont pe platformă, trebuie să introduci detaliile spaţiului pe care vrei sp îl dai spre închiriere. Vei începe cu adresa locaţiei, tipul de proprietate şi numărul de camere şi de băi la care vor avea acces oaspeţii.

 Când alegem un spaţiu de cazare, fotografiile sunt foarte importante. Ai grijă ca pozele să arate toate zonele locuinţei şi tot ce crezi tu că este important. Este de preferat să foloseşti lumină naturală, iar fotografiile să fie în format landscape.

Cum procedezi dacă vrei să-ți închiriezi apartamentul prin Airbnb. Ghid complet

 Scoate în evidenţă ce crezi tu că face ca locuinţa ta să fie specială, ca de exemplu o vedere superbă de pe balcon, amplasamentul locuinţei sau i piscină. Încearcă să incluzi acest lucru în titlu şi în descriere. 

 Următorul pas ţine de logistică. Tu faci regulile în locuinţa ta, iar oaspeţii trebuie să le respecte. De exemplu, le poți interzice să fumeze sau să vină cu animale de companie. Apoi, va trebui să îşi setezi calendarul. În cazul în care vrei să îţi închiriezi casa doar în week-end, ai această posibilitate. Ajungem acum şi la cea mai importantă parte, adică setarea preţului pentru o noapte de cazare. Nu ai restricţii privind preţul, dar este bine să te informezi şi să studiezi ce raport calitate/preţ oferă şi celelalte gazde de pe Airbnb, pentru o locuinţă asemănătoare.

 Înainte să listezi locuinţa, pregăteşte-o pentru a primi oaspeţi. Ai grijă să fie curat în toată casa, să nu existe fire de păr sau alte lucruri deranjante pentru clienţi. De asemenea, dacă îţi împarţi casa cu necunoscuţi, ar fi bine să ai un seif, în care să îţi ţii lucrurile de valoare, precum bijuteriile sau chiar şi paşapoartele.

 Odată ce ai listat locuinţa, vei fi înştiinţat când cineva o va închiria. Astfel, vei afla câte persoane va găzdui casa ta şi cine sunt acestea. Vei putea stabili modalitatea de check in, dacă le vei înmâna personal cheile oaspeţilor sau dacă le vei lăsa cheia în cutia poştală sau într-un alt loc. 

Cum primeşti banii

Absolut toate tranzacţiile se fac online. Turiştii plătesc în momentul rezervării, iar tu vei primi banii în cont cam în 24 de ore. Poţi alege să primeşti banii direct în contul tău de la bancă, prin PayPal, Western Union, etc. Va trebui să iei în considerare că o parte din suma cerută pentru închiriere nu va ajunge la tine, pentru că trebuie plătite TVA-ul şi comisionul Airbnb, de 3%.