Stiri

Când vine iarna în România? Prognoza meteo pentru sezonul rece 2022 - 2023

Când vine iarna în România
Prognoza meteo pentru sezonul rece 2022 - 2023 [Sursa foto: PixaBay]
Meterologii au anunțat când vine iarna în România în 2022-2023. Iată când va cădea prima zăpadă.

Sezonul rece este tot mai aproape în România, iar meteorologii din România și din Europa au început să facă primele preconizări cu privire la vremea care ne așteaptă în următoarea perioadă. În contextul încălzirii globale și schimbările bruște de temperatură, tot mai mulți specialiști evit să facă estimări pe termen lung cu privire la vreme, deoarece acestea sunt puțin probabile pentru a se realiza.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM)  preconizează că în România urmează o iarnă care ne va la din nou prin surprindere, așa cum temperaturile au început să crească brusc chiar la începutul lunii septembrie.

ANM a precizat că temperaturile vor scădea treptat în sezonul rece 2022- 2023, iar până la finalul anului, pe mai multe teritorii din România se va așterne zăpada. Temperaturile specifice iernii ar putea începe chiar de la jumătatea lunii noiembrie.

Când vine iarna în România
Când vine iarna în România, în 2022- 2023 [Sursa foto: PixaBay]

Prognoza meteo pentru sezonul rece 2022- 2023. Iată când vor apărea primii fulgi de zăpadă

Persoanele care locuiesc în zonele montane vor fi primele care se vor bucura de primii fulgi de zăpadă.

Meteorologii preconizează că ninsorile din zona de munte ar urma să apară pe la finalul lunii noiembrie, între 21- 22 noiembrie 2022.

Citeste si: Repartitoarele pentru căldură, obligatorii după data de 31 decembrie 2022

În ceea ce privește temperaturile, specialiștii spun că acestea vor atinge maximum 5 grade pe timpul zilei, iar pe timpul nopții vor putea ajunge la- 4 grade Celsius. Primele săptămâni din luna noiembrie vor aduce în continuare temperaturi scăzute. Limitele vor ajunge la cel mult 14 grade pe timpul zilei, iar noaptea temperaturile din vor scădea radical, ajungând chiar și la- 5 grade Celsius.

Citeste si: Vor fi sau nu închise școlile pe timp de iarnă?! Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu: „Este o preocupare majoră”

În ultima săptămână din luna noiembrie, temperaturile vor fi apropiate de limitele normale ale acestei perioade. În sezonul rece 2022- 2023 nu vor lipsi nici ploile, care vor apărea în special în zona montană, dar și în restul de zone din România.