Stiri

Primele ninsori viscolite în România! Echipajele intervin cu material antiderapant: „Evitați deplasarea dacă nu aveți autovehicule echipate de iarnă”

Primele ninsori viscolite în România
Primele ninsori viscolite în România [Sursa foto: Captură video]
Schimbarea bruscă a vremii a adus și primele ninsori din țară. Șoferii autoturismelor neechipate corespunzător sunt rugați să evite deplasare în zona montană!

Vremea de iarnă începe deja să se instaleze în unele regiuni din România, duminică fiind semnalată și prima ninsoare pe Transalpina, cel mai înalt drum montan din țară. Transalpina nu este însă închisă circulației, autoritățile acționând cu un utilaj echipat cu lamă și material antiderapant. Șoferii au fost avertizați să evite acest drum în cazul în care mașinile lor nu sunt echipate de iarnă. 

Primele ninsori viscolite în România
Primele ninsori viscolite în România[Sursa foto: Captură video]

„Atenție! Lapoviță și ninsoare pe DN 67C, Transalpina, zona montană.

Evitați deplasarea dacă nu aveți autovehicule echipate de iarnă! În zonă acționează un echipaj de intervenție din cadrul districtului Rânca. Dacă aveți probleme cauzate de aderență, nu vă continuați deplasarea, așteptați să treacă utilajul cu material antiderapant și cereți ajutorul echipei de la drumuri", a transmis DRDP Craiova pe Facebook. 

Citeste si: 14 septembrie 2022: Ziua Muntelui. Cele mai frumoase trasee montane din România

Temperaturi resimțite înregistrate la ora 9.00

- 7 grade Țarcu 

- 5 grade Bâlea Lac 

- 5 grade Vlădeasa 

- 5 grade Călimani 

- 5 grade Ceahlău 

- 4 grade Vf.Omu 

- 3 grade Parâng 

- 3 grade Iezer

- 3 grade Semenic

Pe creste, rafalele pot depăși 100 km/h.

Cod portocalit de vânt puternic
Cod portocalit de vânt puternic

A fost emis cod portocaliu de vânt puternic

Meteorologii au emis duminică trei atenţionări nowcasting Cod portocaliu de vânt puternic și anunță că în zonele montane înalte din opt județe din Moldova, Muntenia și Ardeal, rafalele vor ajunge la 110 km pe oră. Porivit ANM, zonele vizate sunt în județele Bacău, Suceava, Neamţ și Vrancea din Moldova, și în Buzău, din Muntenia. De altfel, la staţia meteo Vlădeasa, din munţii Apusei, a început să ningă viscolit. 

Citeste si: Destinaţii de vacanţă unde poţi să faci plajă în septembrie 2022

„La altitudini de peste 1600 de metri vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 90…110 km/h, iar la altitudini mai mari de 2000 metri va ninge viscolit”, atransmis ANM.

Nici pe litoral nu a fost mai bine. Dacă sâmbătă turiștii încă se mai bucurau de o baie bună, vremea rea a răvășit toate plajele, iar vântul a închis porturile.