Stiri

Vor fi sau nu închise școlile pe timp de iarnă?! Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu: „Este o preocupare majoră”

Vor fi sau nu închise școlile pe timp de iarnă
Vor fi sau nu închise școlile pe timp de iarnă [Sursa foto: Facebook]
Sorin Cîmpeanu a vorbit despre închiderea școlilor pe timp de iarnă. Ce spune ministrul Educației despre acest scenariu?

După ce s-a zvonit că unitățile de învățământ din România ar putea fi închise la iarnă pentru a se face economii în ceea ce privește facturile la utilități, iar elevii și profesorii ar urma să își desfășoare activitatea în mediul online, ministrul Educației a convocat toți inspectorii școlari generali pentru a le transmite instrucțiuni privind sezonul rece. Prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa oficială de Facebook, Sorin Cîmpeanu a precizat că școlile nu se vor închide și vor primi un ajutor de la Guvern pentru a reuși să ofere condiții decente pentru elevi.

 Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu:
Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu:

Citeste si: Noi schimbări în educație! Fără note la sport, muzică și desen. Cum vor fi notați elevii la aceste discipline

Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece! Am convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece.

Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie.”,
scrie Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu, despre închiderea școlilor în sezonul rece

De asemenea, oficialul a mai declarat că toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație, demersuri care vor fi realizate în coordonare cu prefecturile. Sorin Cîmpeanu a amintit că proiectul Legii educaţiei "România Educată" prevede creşterea de patru ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia. 

 Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu
Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: 5 activități extrașcolare care îl pregătesc pe copilul tău pentru un viitor mai bun

„Proiectul Legii educaţiei “România Educată ” prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia! Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse școlare și de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcționării școlilor este o preocupare majoră a Guvernului României. ,  a mai spus ministrul Educației.