Stiri

Bitcoin, cea mai valoroasă criptomonedă din lume, a scăzut sub 30.000 de dolari, pentru prima oară în decurs de o lună

Bitcoin, cea mai valoroasă criptomonedă din lume, a scăzut sub 30.000 de dolari, pentru prima oară în decurs de o lună
Bitcoin a scăzut marţi la cel mai redus din ultima lună, sub pragul de 30.000 de dolari pe unitate!

Prețul bitcoin a scăzut sub 30.000 pentru prima dată după 22 iunie, trăgând în jos întreaga piață a criptomonedelor care a pierdut în jur de 98 de miliarde de dolari în decurs de 24 de ore. Scăderea prețului bitcoin a venit în contextul unor vânzări majore de acțiuni pe piețele financiare. Potrivit investitorilor, este probabil ca bitcoin să se îndrepte spre nivelul de 28.600 de dolari pe unitate, atins luna trecută, cel mai redus nivel înregistrat de la începutul lunii ianuarie.

 De asemenea, monedele ether şi XRP, care tind să evolueze în tandem cu bitcoin, au pierdut circa 5%. 

”O vânzare amplă a avut loc pe piețele globale, activele riscante au înregistrat scăderi generalizate”, afirmă Annaebelle Huang, parteneră la compania de servicii financiare Amber Group.

Conform secretarului Trezoreriei SUA, Janet Yellen, în aceste momente, guvernul american trebuie să acţioneze rapid pentru a stabili un cadru de reglementări pentru stablecoins, o clasă de criptomonede care se dezvoltă rapid.

Pierderile de bitcon au atins 15%

În urma declinului de marţi, pierderile consemnate de bitcoin în această lună au atins 15%. Cea mai valoroasă criptomonedă din lume s-a depreciat la jumătate de la atingerea unui vârf de apropae 65.000 de dolari în aprilie.