Stiri

Bitcoin atinge un nou RECORD! Criptomoneda este cotată la 58.000 de dolari

Bitcoin atinge un nou record
Bitcoin atinge un nou record [Sursa foto: Information Age]
Moneda virtuală continuă să atingă cote record și a adus o capitalizare de piață de peste 1 trilion de dolari.

Bitcoin a crescut la 58.354 dolari, câştigul săptămânal fiind de aproximativ 20%. Bitcoin a crescut cu 100% anul acesta.

Câştigurile Bitcoin au fost alimentate de dovezile că începe să fie acceptat de investitori şi companii majore, cum ar fi Tesla Inc, Mastercard Inc şi BNY Mellon.

Miliardarul Elon Musk recunoaște că prețurile Bitcoin și Etherum „par mari”

Directorul general Tesla a recunoscut într-una din postările sale de pe Twitter că prețurile monedelor virtuale Bitcoin și Etherum par mari, mai ales că criptomonedele au atins niveluri record.

Directorul general al Tesla, ale cărui tweeturi recente au alimentat creșterea bitcoin, a făcut remarca pe Twitter, răspunzând unui utilizator care a afirmat că aurul este mai bun dect bitcoin și banii convenționali, scrie News.ro, citează Profit.ro.

Musk, care a remarcat în această săptămână că a considerat că perspectiva de a deține bitcoin ca fiind aventuroasă pentru o companie membră a indicelui S&P 500, a afirmat în tweet: Banii sunt doar date care ne permit să evităm inconvenientul barterului. Acestea fiind spuse, prețurile BTC & ETH par mari lol”.

Ethereum, sau ether, este a doua cea mai valoroasă criptomonedă din lume, în funcție de capitalizarea de piață și de volumul zilnic al tranzacțiilor. Musk, un susținător fervent al monedelor digitale, a apărat achiziția recentă de bitcoin, în valoare de 1,5 miliarde de dolari, care a amplificat interesul firmelor mari pentru această criptomonedă.