Stiri

Un bărbat a fost dat în judecată pentru greşelile gramaticale de pe Facebook

Un bărbat a fost dat în judecată pentru greşelile gramaticale de pe Facebook
Un bărbat a fost dat în judecată pentru greşelile gramaticale de pe Facebook [Sursa foto: PixaBay]
O greșeală gramaticală l-ar putea costa scump pe un australian după ce a vrut să critice fostul loc de muncă.

Un angajat care și-a dat demisia de la locul de muncă și a vrut să defăimeze compania la care a lucrat, se poate alege cu o amendă 180.000 de dolari în urma unei greșeli gramaticale pe care a făcut-o.

Anthony Zadravic, un agent imobiliar din New South Wales, Australia, a ajuns în fața judecătorilor pentru că a uitat că pună un apostrof. Zadravic a susținut că firma și un coleg agent pe nume Stuart Gan nu au plătit fondul de pensii al „angajaților” săi. 

„Oh Stuart Gan! Vinde case de mai multe milioane de dolari în Pearl Beach, dar nu-și poate plăti pensia de urmaș a angajaților săi”, a scris Zadravic în postarea sa, acum ștearsă. „Să-ți fie rușine Stuart! 2 ani și încă aștept!”, a mai scris australianul. 

Șeful companiei l-a dat în judecată pe fostul angajat 

Ca răspuns la postare, șeful companiei a depus o plângere împotriva lui Zadravic. Pentru a respinge acuzațiile Zadravic a declarat că, în mod clar, a vrut să adauge un apostrof, însă judecătorul nu a putut fi înduplecat și a declarat joi că procesul poate merge mai departe, deoarece semnul de punctuație lipsă ar fi putut sugera „un model de comportament sistemic” din partea lui Gan și a companiei.

„Dificultatea pentru reclamant este folosirea cuvântului „angajați”, la plural”, a declarat judecătorul Judith Gibson, de la tribunalul districtual, într-o declarație obținută de NYT. „A nu plăti drepturile de pensie de urmaș ale unui angajat ar putea fi văzut ca fiind nefericit; a nu plăti o parte din angajați sau chiar pe toți pare a fi ceva deliberat”, a mai declarat acesta.