Stiri

9 aprilie: Ziua Mondială a Unicornului

9 aprilie: Ziua Mondială a Unicornului
9 aprilie: Ziua Mondială a Unicornului
Ziua Națională a Unicornului, pe 9 aprilie în fiecare an, sărbătorește creatura mitică asemănătoare unui cal.

Ziua Națională a Unicornului este sărbătorită anual pe 9 aprilie. Încă din cele mai vechi timpuri în Grecia, unicornii au fost creaturi mitice populare. De fapt, la acea vreme, se crede că trăiesc în India exotică. Înainte, erau priviți ca animale puternice și înverșunate. Dar acum, ele au devenit simboluri ale purității, dragostei, feeriei și magiei. Unicornii apar de obicei în desene animate și filme ca ființe magice. Sunt reprezentați ca cai cu un corn ascuțit pe frunte.

Ziua Națională a Unicornului este sărbătorită pentru a comemora inorogii chiar dacă sunt creaturi mitice. De asemenea, nu confundați unicornii cu Pegasus, care este și o creatură mitică asemănătoare unui cal, cu aripi care îi permit să zboare.

Citeste si: Edward Sanda și Cleopatra Stratan, declarații inedite despre vacanța din Paris: „A fost o vacanță frumoasă pentru noi”

Iată câteva informații interesante despre unicorni:

- Inorogul este menționat de șase ori în Biblia King James – de două ori în Numeri, de două ori în Iov și de două ori în Psalmi

- Unicornul este cumva descris diferit de Pliniu. Potrivit acestuia, unicornul are trup de cal, cap de căprioară, coadă de leu, picioare de elefant și un corn negru care iese la doi coți de la mijlocul frunții

- Animalul național al Scoției este unicornul

Citeste si: Industria cinematografică rusă, afectată de retragerea producţiilor de la Hollywood: „Este prea târziu”

- Inorogul a fost folosit pe stema regală din Scoția de către William leul încă din secolul al XII-lea

- Stema britanică are un leu și un unicorn. Simbolizează unirea unicornului scoțian și a leului englez în 1707

- Potrivit legendelor, unicornul este cel mai puternic animal