Stiri

Industria cinematografică rusă, afectată de retragerea producţiilor de la Hollywood: „Este prea târziu”

Industria cinematografică rusă, afectată de retragerea de pe piaţa locală a producţiilor americane
compania rusă Mosfilm-Master
Industria cinematografică rusă este afectată de retragerea de pe piaţa locală a producţiilor americane.

Industria cinematografică din Rusia este afectată de retragerea de pe piaţa locală a filmelor produse de cele cinci mari studiouri de la Hollywood:  Disney, Universal, Sony, Warner Bros şi Paramount- în urma invaziei din Ucraina, informează AFP.

Potrivit Observatorului European al Audiovizualului, soarta industriei filmului rus este legată de această dată de sancţiunile occidentale, întrucât Rusia era prima piaţă cinematografică europeană, cu 145,7 milioane de bilete vândute anul trecut. 

Industria cinematografică rusă, afectată de retragerea producţiilor de la Hollywood
Industria cinematografică rusă, afectată 

Citeste si: Spotify își închide biroul din Rusia ca răspuns la atacul din Ucraina: „Prioritatea noastră numărul 1 a fost siguranța angajaților”

În momentul în care a aflat despre suspendarea lansărilor filmelor hollywoodiene în Rusia, ca reacţie la intervenţia militară nejustificată din țara vecină, traducatoarea Mila Grekova, care locuieşte la Moscova, a înţeles "imediat pentru cine trag clopotele".

„Occidentul este cel pe care îl detest astăzi, nu pe Putin, ţinta lor.(...) Aici, Bollywood va înlocui probabil Hollywood-ul, dar este prea târziu pentru mine să învăţ hindi”, a spus dezamăgită traducătoarea în vârstă de 56 de ani. 

Industria cinematografică rusă, afectată de retragerea de pe piaţa locală a producţiilor americane
Industria cinematografică rusă, afectată 

Filme asiatice?!

Înaintea suspendării decise de Hollywood, compania rusă Mosfilm-Master realiza dublaje pentru zece filme străine pe lună.

„Astăzi, am pierdut două treimi din comenzi. În timpul pandemiei, aveam filme, dar nu aveam cinematografe deschise. Astăzi, avem cinematografe deschise, dar nu avem filme", s-a plâns directorul său, Evgheni Belin, dintr-un studio performant deţinut de această companie.

Citeste si: YouTube, decizie radicală! Platforma blochează la nivel global toate canalele media ruseşti finanţate de stat: „Regulile comunităţii noastre interzic conţinutul”

De asemenea, țara ar putea închide jumătate din cinematografele sale, deoarece acestea riscă să „ piardă până la 80% din venituri” după plecarea de la Hollywood, a avertizat Asociaţia Rusă a proprietarilor de cinematografe la începutul lunii martie. Pentru a se adapta situației, compania Mosfilm-Master se pregăteşte să angajeze traducători coreeni şi chinezi, chiar dacă directorul „ se îndoieşte că filmele asiatice funcţionează pentru ruşi” din cauza diferenţelor culturale.