Stiri

7 iulie 2022: Ziua Mondială a Iertării

Ziua Mondială a Iertării
Ziua Mondială a Iertării
Nu trebuie să ni se spună că păstrarea furiei este rea pentru noi – de aceea Ziua Globală a Iertării, sărbătorită pe 7 iulie în fiecare an, este atât de specială pentru sufletul nostru.

Înființată pentru a crește bunăvoința în rândul oamenilor, Ziua Globală a Iertării le cere tuturor să încerce să-și lase diferențele deoparte și să creeze o lume plină de vindecare și de eliberare de negativitate.

Citeste si: Admitere Medicină 2022: Calendarul examenelor

Ziua Mondială a Iertării
Ziua Mondială a Iertării

Istoria zilei mondiale a iertării

Iertarea – adică conceptul de a ierta pe cineva după o ofensă, de a renunța la emoțiile negative și de a elibera durerea – a fost întotdeauna un principiu cheie al fiecărei religii de pe glob.

Învățăturile din aceste religii evidențiază natura iertării și au oferit o bază pentru tradițiile și practicile moderne folosite pentru a ierta. În timp ce filozofii au studiat și conceptul de iertare, emoția era legată în primul rând de chestiuni de credință. Abia mai târziu, în secolul al XX-lea, iertarea a atras atenția științei. Oamenii de știință, educatorii și psihologii au început să studieze iertarea și impactul acesteia asupra bunăstării umane. Ceea ce au descoperit a fost că iertarea era un proces. Mai mulți cercetători au dezvoltat modele de iertare, cum ar fi abordări pas cu pas care le-ar permite oamenilor să-și îmbunătățească capacitatea de a ierta. Studiile ulterioare au încercat chiar să înțeleagă relația dintre iertare și dreptate, în special după incidente particulare care implică acte celebre de iertare.

Citeste si: Horoscop 8 iulie 2022: Trei zodii fug de responsabilități

Ziua Mondială a Iertării
Ziua Mondială a Iertării

Pilotul de vânătoare japonez, Nobuo Fujita, bombardase coasta de vest a SUA deasupra Oregonului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ceea ce a stârnit incendii mari. Orașul Brookings, Oregon, a fost foarte afectat de acest lucru. Când Fujita a vizitat orașul în 1962, și-a cerut iertare și a primit-o de către locuitori. Apoi, la sfârșitul secolului al XX-lea, Papa Ioan Paul al II-lea l-a iertat public pe bărbatul care a încercat să-l asasineze și chiar l-a vizitat în închisoare în timpul sentinței sale. Ambasada Creștină a Ambasadorilor lui Hristos (CECA) a fondat Ziua Națională a Iertării în Victoria, British Columbia, Canada. Au atârnat un singur banner care proclamă această zi în centrul orașului Victoria. Pe măsură ce această zi a câștigat proeminență în întreaga lume, a fost redenumită Ziua Globală a Iertării.