Stiri

Admitere Unibuc 2022: La ce facultăţi se intră pe bază de dosare?

Admitere Unibuc 2022 La ce facultăţi se intră pe bază de dosare
[Sursa foto: Facebook ]
Eşti în căutarea unei facultăţi unde se intră doar pe bază de dosar? Universitatea din Bucureşti are o ofertă foarte bogată.

Universitatea din Bucureşti are în subordinea sa 19 facultăţi, iar în 2022 acestea pot primi în total 10.627 de studenţi. În cazul în care nu mai doreşti să treci prin emoţiile unui examen, la Universitatea din Bucureşti există mai multe specializări unde se poate intra doar pe bază de dosar.

Admitere Universitatea din Bucureşti 2022. La ce facultăţi se intră pe bază de dosar

Facultatea de Administraţie şi Afaceri

- Ştiinţe administrative- Admiterea se face cu 50% nota probei scrise la Limba și literatura româna a examenului de bacalaureat şi 50% nota probei scrise la una

din disciplinele examenului de bacalaureat (la alegerea candidatului): Economie, Matematică, Sociologie, Psihologie, Filosofie, Istorie, Geografie, Informatică sau Logică și argumentare, Fizică, Chimie etc.). 

- Administrarea afacerilor- Nota de admitere se calculează cu 50% nota probei scrise la Limba și literatura româna a examenului de bacalaureat şi 50% nota probei scrise la una din disciplinele examenului de bacalaureat (la alegerea candidatului): Economie, Matematică, Sociologie, etc.). 

- Marketing- 50% nota probei scrise la Limba și literatura româna a examenului de bacalaureat şi 50% nota probei scrise la una din disciplinele examenului de bacalaureat (la alegerea candidatului): Economie, Matematică, Sociologie, etc.). 

- Cibernetică, statistică și informatică economică - 50% nota probei scrise la Limba și literatura româna a examenului de bacalaureat şi 50% nota probei scrise la una din disciplinele examenului de bacalaureat (la alegerea candidatului): Economie, Matematică, Sociologie, etc.). 

Admitere Unibuc 2022 La ce facultăţi se intră pe bază de dosare

Facultatea de Biologie

La toate cele trei specializări din cadrul Facultăţii de Biologie, Biologie, Biochimie şi Ecologie şi protecţia mediului se intră pe bază de dosare şi se ia în calcul doar media de la Bacalaureat.

Facultatea de Chimie

Şi la Facultatea de Chimie este luată în calcul doar media de la Bacalaureat pentru admitere, la toate cele patru specializări: Chimie, Biochimie Tehnologică, Chimie Farmaceutică şi Chimie Medicală.

Facultatea de Filosofie

Admiterea la Facultatea de Filosofie se face doar pe bază de dosare: media de la bacalaureat și formular de admitere notat cu admis/respins.

Citeste si: Lista celor mai căutate facultăți din România. Universitățile de stat au scos zeci de mii de locuri pentru absolvenți

Admitere Unibuc 2022 La ce facultăţi se intră pe bază de dosare

Admitere Universitatea din Bucureşti 2022. La ce facultăţi se intră pe bază de dosar

Facultatea de Fizică

Se ia în calcul pentru admitere doar media obţinută la Bacalaureat. Media se aplică pentru toate cele şase specializări: Fizică, Fizică în limba engleză, Fizică medicală, Fizică informatică, Biofizică şi Fizică Tehnologică.

Facultatea de Geologie şi Geofizică

Media de la Bacalaureat va avea pondere de 100% pentru admiterea la una dintre cele trei specializări din cadrul Facultăţii de Geologie şi Geofizică: Geologie, Inginerie Geologică şi Geofizică.

Facultatea de Litere

Şi la Facultatea de Litere admiterea se face prin concurs de dosare. Media de admitere se calculează astfel: media examenului de bacalaureat+ nota obținută la proba scrisă de Limba şi literatura română la bacalaureat/2.

Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine

Specializările din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine pentru care admiterea se face doar pe baza mediei de la Bacalaureat sunt: 

- Limba şi literatura neogreacă- Limba şi literatura modernă (catalană/coreeană/engleză/franceză/ germană/hindi/italiană/ neerlandeză/ persană/ portugheză/rusă/ spaniolă/ suedeză)/Limba şi literatura română 

- Limba şi literatura rromani- Limba şi literatura română/O limbă şi literatură modernă 

- Filologie clasică (Limba şi literatura latină A- Limba şi literatura greacă veche B) 

- Limbi moderne aplicate (EnglezăFranceză/Germană/Spaniolă/Italiană /Cehă/ Polonă/Slovacă/Croată) 

- Studii iudaice 

Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei

Se intră doar pe baza mediei generale a examenului de Bacalaureat la specializările Pedagogie, Psihopegadogie Specială şi Pedagogia învățământului primar și preșcolar.

Citeste si: Admitere Academia de Poliţie 2022: Ce teste psihologice se dau în acest an?