Stiri

6 aprilie 2022 - Ziua Națională a Pisicilor Siameze

Ziua Națională a Pisicilor Siameze
Ziua Națională a Pisicilor Siameze
Pentru iubitorii de pisici, 6 aprilie este ziua „purrfectă”. Este Ziua Națională a Pisicii Siameze.

Aceasta este ziua în care sărbătorim cele mai elegante pisici. Pisicile siameze, cunoscute și sub numele de „Meezers”, sunt una dintre cele mai populare rase de pisici din lume.

Ziua a fost creată de un iubitor de pisici pe nume Jace Shoemaker-Galloway. Ea spera să încurajeze oamenii să adopte aceste pisici frumoase din adăposturile de animale.

Citeste si: Dimineața Nebună. Vladimir Putin are mai multe case. Matinalul Mishu: „Oare e cu impozitul la zi?”. Audio

Povestea Originii pisicii siameze

Pisica siameză este una dintre cele mai vechi rase de pisici orientale/asiatice, iar originea ei se crede că este în Thailanda, cunoscută oficial sub numele de Siam. Aceste pisici, cunoscute sub numele de Royal Points, erau ținute într-o ptotecție atât de mare încât nimeni nu le putea atinge.

În 1884, o pereche de pisici siameze a fost dăruită surorii consulului general britanic la Bangkok, care a expus pisicile la Londra în anul următor. Pe de altă parte, pisicile siameze au fost văzute cu 13 ani mai devreme (în 1871) în prima expoziție de animale de companie în stil modern de la Sydenham, Crystal Palace din Londra.

Citeste si: Tom Odell a lansat piesa „Best Day Of My Life”: „Piesa asta înseamnă enorm pentru mine”

Ziua Națională a Pisicilor Siameze
Ziua Națională a Pisicilor Siameze

Personalitatea pisicii siameze

Pisica siameză nu este doar frumoasă, dar este și foarte inteligentă. Sunt o rasă de pisici pline de viață și distractive. Sunt foarte prietenoase și se implică în viața stăpânului lor. Pisicile siameze sunt renumite pentru trăsăturile lor vocale distinctive și nu se sfiesc atunci când își exprimă sentimentele și solicitările de atenție cu mieunătui puternice. Mieunatul lor a fost adesea comparat cu cel al unui copil care plânge.

Pisicile siameze se înțeleg bine cu alte pisici, deoarece pisicile siameze sunt recunoscute pentru atitudinile lor pașnice, amabile și prietenoase, precum și pentru comportamentul lor relaxat și personalitatea foarte socială, făcându-le perfecte pentru a trăi cu alte pisici.