
În fiecare an, în prima zi de joi din luna mai, se serbează ziua mondială a Parolelor, un reminder pentru toți oamenii de pe Glob pentru protejarea datelor în mediul online. Majoritatea sistemelor de operare oferă o modalitate ușoară de a crea și stoca parole. „Accesul la chei” de la Apple este un exemplu. De asemenea, puteți intra online pentru a genera parole care sunt practic rezistente la hackeri.
Parolele au existat din cele mai vechi timpuri. cele mai multe organizații frățești cereau o parolă sau un cod secret la intrare.
5 mai 2022. Ziua Mondială a Parolelor[Sursa foto: Facebook]
Ziua Mondială a Parolei este creată special pentru a crește conștientizarea importanței parolelor puternice și de ce toată lumea ar trebui să-și schimbe parolele o dată la câteva săptămâni. O singură parolă compromisă poate pune în pericol identitățile noastre digitale și informațiile personale.
Citeste si: VIDEO: Actorul Dave Chappelle, atacat pe scenă în timpul unui spectacol din Los Angeles
Istoria Zilei Mondiale a Parolelor
În 2005, cercetătorul de securitate Mark Burnett a sugerat că toată lumea ar trebui să aibă propriile „zile pentru parole” atunci când își schimbă parolele.
El a subliniat această idee în cartea sa „Parole perfecte”, care a inspirat compania Intel să creeze o zi la nivel mondial. Prima zi de joi a lunii mai a fost declarată Ziua Mondială a Parolei și a fost celebrată pentru prima dată în 2013.Care sunt cele mai comune parole din întreaga lume
123456
Mai puțin de o secundă pentru a o sparge, cu 3,5 milioane de utilizări numărate într-un studiu.
Password/parolă
Mai puțin de o secundă pentru a sparge, cu 1,7 milioane de utilizări numărate într-un studiu.
abc123
Mai puțin de o secundă pentru a sparge, cu 610.000 de utilizări numărate într-un studiu.
11111
Mai puțin de o secundă pentru a sparge, cu 369.000 de utilizări numărate într-un studiu.