Stiri

Ziua Națională Alfred Hitchcock - 12 martie

Ziua Națională Alfred Hitchcock
Ziua Națională Alfred Hitchcock
Pe 12 martie este Ziua Națională Alfred Hitchcock. Iată câteva lucruri interesante despre viața lui.

Cunoscut drept Maestrul suspansului, Alfred Hitchcock este un regizor de film de pionier, care ne-a adus unele dintre filmele noastre horror clasice preferate. De la The 39 Steps to Psycho, Hitchcock a dezvoltat tehnici inovatoare de filmare care au influențat generații de viitori regizori și au schimbat modul în care vedem groază și misterul.

Hitchcock a regizat peste 50 de filme de-a lungul carierei sale și a prezentat lumii personaje iconice, cadre de film și convenții regizorale.

Bazându-se pe copilăria sa austeră și pe părinții exigenți, precum și pe munca artiștilor expresioniști germani, Hitchcock a devenit un expert în suspans, sfârșituri întortocheate și personaje complexe din punct de vedere psihologic.

Citeste si: Noi artiști au fost anunțați în lineup-ul concertului „WE ARE ONE”, de pe Arena Națională! Pe lista ultimelor confirmări se regăsește și Wrs, câștigătorul Eurovision România 2022

Istoria zilei lui Alfred Hitchcock

Născut la Londra în zorii secolului al XX-lea, Alfred Hitchcock a crescut într-o familie catolică austeră, cu o copilărie pe care a descris-o mai târziu ca fiind singuratică și adăpostită. De-a lungul vieții sale ulterioare, elemente din copilăria lui, precum a fost forțat de mama lui să stea la picioarele patului ei ca pedeapsă, și-au făcut loc în filmele sale.

Hitchcock a intrat mai întâi în industria cinematografică britanică ca designer de carte de titlu pentru filme mute, devenind ulterior asistent de regie. A regizat primul său lungmetraj în 1925 și nu s-a uitat niciodată înapoi. Până în 1939, s-a mutat la Hollywood și a lucrat la unul dintre cele mai iubite filme ale sale, „Rebecca”. A continuat să producă hituri precum „The Birds” și „Psycho”, scandalizând și ispitind publicul din întreaga lume.

Citeste si: Bancul zilei de joi: O femeie cu un copil în brațe se urcă în autobuz

De-a lungul carierei sale de peste 60 de ani, Hitchcock a regizat peste 50 de filme, dintre care unele nu mai există. De la „Rebecca” încoace, regizorul a făcut și scurte cameo-uri în toate cele 39 de filme rămase. Între 1955 și 1965, a găzduit și produs „Alfred Hitchcock Presents”, o serie de antologie de mister. Creditele serialului se deschid cu o ilustrare a celebrului lui siluetă rotundă, desenată chiar de regizor, și prezintă un nou thriller sau o poveste de mister în fiecare episod.

Hitchcock a rămas activ de-a lungul vieții. În 1960, a fost inclus în Hollywood Walk of Fame cu două stele, pentru TV și film. Este recunoscut pe scară largă drept cel mai influent regizor al tuturor timpurilor. A fost numit cavaler în 1979, cu puțin timp înainte de moartea sa, în somn în casa sa din Los Angeles.

De când Hitchcock s-a născut în august, originile zilei de 12 martie, ca Ziua Națională a Alfred Hitchcock, rămân un mister- un omagiu potrivit pentru însuși Maestrul suspansului.