Stiri

Ziua Mondială a Sănătății - 7 aprilie 2022

Ziua Mondială a Sănătății - 7 aprilie 2022
Ziua Mondială a Sănătății - 7 aprilie 2022
Ziua Mondială a Sănătății este sărbătorită pe 7 aprilie în fiecare an.

De la profesioniști din domeniul sănătății până la factorii de decizie și persoane fizice, familii cu copii mici sau vârstnici, toți avem un rol de jucat în sănătatea noastră personală și bunăstarea celor din jurul nostru.

Este o inițiativă luată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la sănătatea generală și bunăstarea oamenilor din întreaga lume. În fiecare an, există o temă specifică pentru Ziua Mondială a Sănătății.

Citeste si: 6 aprilie 2022- Ziua Națională a Pisicilor Siameze

Tema Zilei Mondiale a Sănătății 2022

Anul acesta, în fața pandemiei de Covid, a unei planete poluate și a incidenței tot mai mari a bolilor, tema Zilei Mondiale a Sănătății 2022 este „Planeta noastră, sănătatea noastră”.

În mijlocul unei pandemii, a unei planete poluate, a bolilor în creștere precum cancerul, astmul, bolile de inimă, de Ziua Mondială a Sănătății 2022, OMS va concentra atenția globală asupra acțiunilor urgente necesare pentru a menține oamenii și planeta sănătoși.

Ziua Mondială a Sănătății - 7 aprilie 2022
Ziua Mondială a Sănătății - 7 aprilie 2022

Citeste si: Dimineața Nebună: Anchetă la un liceu din Oradea! Mai mulți elevi au prăjit mici în sala de clasă: „S-au cam ars”

Deoarece știința găsește în mod continuu modalități de a prelungi durata și calitatea vieții noastre, este bine să ne dorim ca toți oamenii să aibă acces la aceste progrese, indiferent unde locuiesc.

OMS estimează că peste 13 milioane de decese în întreaga lume în fiecare an se datorează unor cauze de mediu care pot fi evitate. Aceasta include criza climatică, care este cea mai mare amenințare pentru sănătate cu care se confruntă umanitatea. Criza climatică este și o criză de sănătate.

În timp ce pandemia de COVID-19 ne-a arătat puterea științei, a evidențiat și inechitățile din lumea noastră. Pandemia a evidențiat slăbiciuni în toate domeniile societății și a subliniat urgența creării unei societăți sănătoase acum și pentru generațiile viitoare, fără a încălca limitele ecologice. Designul actual al economiei duce la o distribuție inechitabilă a veniturilor, a bogăției și a puterii, prea mulți oameni încă trăiesc în sărăcie și instabilitate.