Stiri

Ziua Internationala a Tigrului - 29 iulie 2022

Ziua Internationala a Tigrului
Ziua Internationala a Tigrului
Ziua Internațională a Tigrului este sărbătorită anual pe 29 iulie.

Tigrul se bucură de reputația de a fi cea mai mare pisică din lume. Un tigru poate fi identificat cu ușurință datorită dungilor sale distinctive portocalii și negre de pe față și corp. Ziua Internațională a Tigrului este sărbătorită pe tot globul.

Ziua își propune să construiască un sistem mondial care va fi dedicat protejării tigrilor și a habitatelor lor naturale. Un habitat sigur și înfloritor pentru tigri.

Citeste si: 29 iulie 2022: Ziua Internațională a Lasagnei. Reţeta originala

Ziua Internationala a Tigrului
Ziua Internationala a Tigrului

Istoria zilei Internationale a Tigrului 

Ziua Internațională a Tigrului a fost sărbătorită pentru prima dată în 2010, după ce s-a constatat că 97% din toți tigrii sălbatici au dispărut în ultimul secol, cu aproximativ 3.000 dintre ei rămași. Nu este o știre că tigrii sunt pe cale de dispariție, iar Ziua Internațională a Tigrului își propune să împiedice creșterea numărului.

Citeste si: Ziua Internaţională a Prieteniei- 30 iulie 2022: Mesaje, urări şi felicitări pentru cei care sunt alături de tine la bine şi la greu

Ziua Internationala a Tigrului
Ziua Internationala a Tigrului

Pierderea habitatului, schimbările climatice, vânătoarea și braconajul sunt doar câțiva dintre factorii care sunt responsabili pentru scăderea populației de tigri. Alături de conservarea acestor specii, ziua își propune și protejarea și extinderea habitatelor acestora. Multe organizații internaționale, cum ar fi WWF, IFAW și Institutul Smithsonian, celebrează și Ziua Internațională a Tigrului. Odată cu pierderea habitatului și schimbările climatice, tigrii intră din ce în ce mai mult în conflict cu oamenii. Braconajul și industria comerțului ilegal reprezintă, de asemenea, o amenințare foarte serioasă cu care se confruntă tigrii sălbatici. Cererea de oase de tigru, piele și alte părți ale corpului duce la creșterea cazurilor de braconaj și trafic. Acest lucru duce la extincții localizate, ceea ce a făcut ca renașterea populației de tigri să fie aproape imposibilă. O altă amenințare care a afectat negativ populația de tigri este pierderea habitatului. Peste tot în lume, asistăm la o pierdere a habitatelor tigrilor din cauza căilor de acces, așezărilor umane, exploatării lemnului, plantațiilor și agriculturii. De fapt, doar aproximativ 7% din habitatele originale ale tigrilor sunt încă intacte astăzi. Experții se îngrijorează, de asemenea, că lipsa diversității genetice în rândul tigrilor poate duce la consangvinizare în populații mici.