Stiri

Ziua Internațională a Puzzle-ului - 29 ianuarie

Ziua Internațională a Puzzle-ului - 29 ianuarie
Ziua Internațională a Puzzle-ului - 29 ianuarie
Haideti sa ne amintim de copilarie! Maine, 29 ianuarie, este Ziua Internațională a Puzzle-ului.

Puzzleurile si multe alte jocuri ale copilariei au fost inlocuite de gadgeturi care mai de care. Dar haideti, cu putina nostalgie sa ne amintim de jocurile pe care le aveam in urma cu cativa ani.

Istoria puzzle-ului

Iata cum a devenit 29 ianuarie Ziua Internațională a Puzzle-ului.

Povestea jocului de puzzle a început în jurul anului 1766, când cartograful John Spilsbury a încercat să găsească un mod creativ și mai ușor de a-i învăța geografia pe copii.


Specialiștii spun că puzzle-urile ajută la dezvoltarea răbdării celor mici, în același timp contribuind la încurajarea lor să caute mereu imaginea de ansamblu, fapt ce îi va ajuta în diferitele situații din viață.
De asemenea, rezolvând puzzle-uri, copiii își îmbunătățesc abilitățile motorii grosiere, respectiv mișcarea și coordonarea membrelor superioare.
În fiecare an, la data de 29 ianuarie este marcată Ziua Internațională a Puzzle-urilor.

Citeste si: Smiley, dezvăluiri neașteptate despre Gina Pistol! Ce mesaj a transmis artistul?!: „M-am tăvălit pe jos de bucurie”

Ziua Internațională a Puzzle-ului - 29 ianuarie
Ziua Internațională a Puzzle-ului - 29 ianuarie


Jocul de puzzle are beneficii enorme, spun specialiștii, atât pentru dezvoltarea copiilor, cât și pentru adulți, acesta fiind un mod excelent de a ține creierul „antrenat“, ajutând astfel la încetinirea procesului de îmbătrânire.

Povestea jocului de puzzle a început în jurul anului 1766, potrivit wikipedia.org, când cartograful John Spilsbury a încercat să găsească un mod creativ și mai ușor de a-i învăța geografia pe copii.


Acesta a creionat conturul unei hărți a lumii pe o bucată de lemn, iar apoi a decupat fiecare țară și astfel a creat primul puzzle. Apoi, a creat puzzle-uri similare abordând opt teme – harta lumii, Europa, Asia, Africa, America, Anglia și Țara Galilor, Irlanda și Scoția.

Citeste si: Kanye West se pregătește să lanseaze un nou album- „Donda 2”! Când va fi lansat

În prezent, psihologii încurajează rezolvarea puzzle-urilor nu doar ca o activitate recreativă, ci ca o importantă componentă în dezvoltarea copiilor.

Spun specialiștii că puzzle-urile ajută la dezvoltarea răbdării celor mici, în același timp contribuind la încurajarea lor să caute mereu imaginea de ansamblu, fapt ce îi va ajuta în diferitele situații din viață. Astfel, psihologii vorbesc despre creșterea abilităților fizice, cognitive și emoționale ale copiilor, cu atât mai mult cu cât gradul de complexitate a puzzle-ului crește o dată cu vârsta lor. Mai exact, spun speciașiltii, ochii sunt cei care identifică puzzle-ul, creierul încearcă să vadă imaginea de ansamblu și cum ar trebui să arate imaginea, iar mâinile găsesc piesele corespunzătoare și le așază corect.

În acest mod, copiii își îmbunătățesc abilitățile motorii grosiere, respectiv mișcarea și coordonarea membrelor superioare.

De asemenea, puzzle-ul joacă un rol foarte important și în ce privește recunoașterea formelor de către cei mici.

Sunt beneficii și pentru adulții care au acest hobby. Rezolvarea puzzle-urilor asigură abilități sporite în ce privește determinarea, logica și răbdarea, aceste însușiri fiind de mare ajutor pentru a „manevra“ marele puzzle care este viața însăși.