Stiri

Ziua Copilului 2023: Idei de activități pentru cei mici

Ziua Copilului 2023: Idei de activități pentru cei mici
Ziua Copilului 2023 [Sursa foto: Unsplash]
Ziua Copilului se celebrează pe 1 Iunie, iar cei mici sunt sărbătoriți de părinți cu fel de fel de activități. Iată ce puteți face împreună în această zi.

Copiii sunt sărbătoriți în fiecare an pe dat de 1 iunie, moment în care au liber de la școală pentru a se putea bucura de timpul petrecut cu familia. Cei mici sunt în centrul atenției și se bucură de cadourile frumoase de care le primesc, precum și de activitățile pe care le pot face împreună cu părinții. În cazul în care nu știi ce să faci anul acesta cu micuțul tău, am pregătit o listă cu activități care vă vor aduce tuturor zâmbetul pe buze.

Iată ce poți face de Ziua Copilului. 

Citește și: Drăgaica 2023: Ce trebuie să faci în această zi pentru a avea noroc?

Ziua Copilului 2023: Idei de activități pentru cei mici
Activități de Ziua Copilului[Sursa foto: Unsplash]

Citește și: Horoscop mâine, 26 mai 2023: Racii au noroc în plan amoros. Vărsătorii se concentrează pe pasiunile lor

Idei de activități pe care le puteți face cu cei mici de Ziua Copilului

Picnic în parc

Având în vedere că Ziua Copilului este declarată zi nelucrătoare în România din 2017, părinții se pot bucura de o mulțime de activități în aer liber. Cu siguranță există foarte multe locuri în care puteți să mergeți să faceți un picnic foarte frumos. Pregătiți gustările voastre preferate și pătura de picnic și pregătiți-vă de multe momente frumoase la iarbă verde. Experiența va fi cu atât mai plăcută dacă cel mic va ajuta la pregătirea gustărilor sau va alege jocurile pe care le veți încerca. 

Jocuri și competiții sportive 

Cei mici au foarte multă energie, iar jocurile și activitățile sportive sunt cu siguranță printre activitățile lor preferate. Distracția și mișcarea în aer liber sunt ideale pentru începutul verii, așa că nu ezitați să strângeți un grup mai mare de părinți și copii cu care să petreceți momente frumoase cu prilejul acestei zile. Pentru ca totul să fie și mai special, puteți pregăti premii simbolice pentru cei mici, astfel încât să simtă aprecierea pentru efortul depus. 

Ziua Copilului 2023: Idei de activități pentru cei mici
Idei de activități pentru cei mici[Sursa foto: Unsplash]

Citește și: Ultimele informații privind procesul Simonei Halep: De ce se amână decizia?

Spectacole organizate cu ocazia Zilei Copilului 

În majoritatea zonelor țării sunt organizate diverse evenimente și spectacole cu ocazia Zilei Copilului, astfel că dacă sunteți în căutarea unor experințe noi, puteți verifica ce activități puteți face chiar în orașul vostru. Astfel de spectacole sunt mereu foarte apreciate de către copii, deoarece lumea lor devine mai colorată, mai veselă și mai plină de viață. În cazul în care nu găsești niciun eveniment potrivit, te vei distra de minune cu cel mic dacă veți încerca să faceți un spectacol chiar în casa voastră. 

Seara la teatru sau la cinema 

O altă activitate foarte interesantă pentru cei mici este mersul la teatru. Cu siguranță există piese potrivite și pentru ei, așa că se vor bucura extem de mult să vadă cum poveștile prind viață chiar în fața lor. De asemenea, ați putea merge cu cei mici la cinema pentru a vedea personajele lor preferate. În cazul în care nu ai chef să pleci de acasă, poți trasforma o cameră în sală de cinema. Câteva perne pufoase, gustări și un film bun vor face din această seară o amintire foarte frumoasă. 

Vizite la grădina zoologică 

De cele mai multe ori, copiii iubesc animalele, așa că puteți merge împreună la grădina zoologică. Cei mici vor fi fascinați să vadă cum trăiesc acele animale pe care până acum le-au văzut doar în filme sau cărți, așa că această activitate este excelentă. Asigură-te că îi explici copilului tău cât de important este să protejăm animalele și încearcă să îl înveți cât mai multe lucruri noi despre cele pe care le observă.