Stiri mondene

Ultimele informații privind procesul Simonei Halep: De ce se amână decizia?

Ultimele informații privind procesul Simonei Halep: De ce se amână decizia?
Ultimele informații privind procesul Simonei Halep [Sursa foto: Instagram]
De ce a fost amânat pentru a treia oară procesul Simonei Halep? Reprezentanții ITIA au venit cu primele explicații, în urma mesajelor postate de sportivă.

Simona Halep este suspendată provizoriu din luna octombrie a anului trecut, după ce a fost testată pozitiv cu Roxadustat la U.S. Open 2022, o substanță ce stimulează producția de globule roșii. Sportiva urma să își susțină cazul în instanță la finalul lunii mai, însă acum se confruntă cu noi acuzații de încălcare a regulilor antidoping, motiv pentru care Agenția Internațională de Integritate a Tenisului(ITIA) a decis să amâne pentru a treia oară procesul.

Iată cum au motivat reprezentanții decizia care a șocat-o pe Simona Halep.

Citește și: Cele mai cunoscute melodii ale Shakirei: Au milioane de vizualizări

Ultimele informații privind procesul Simonei Halep: De ce se amână decizia?
Simona Halep[Sursa foto: Instagram]

Citește și: Cele mai romantice locuri de lângă București

Reprezentanții ITIA au venit cu primele explicații după cea de-a treia amânare a procesului Simonei Halep

Simona Halep se confruntă cu noi acuzații, potrivit cărora vedeta ar fi încălcat o nouă regulă a Programului anti-doping din Tenis. ITIA a constatat noi nereguli în pașaportul biologic al sportivei, astfel că procesul care urma să aibă loc la finalul lunii mai a fost amânat. Reprezentanții Agenției au oferit de data aceasta și o explicație. ITIA a propus ca ambele acuzații să fie judecate la aceeași înfățișare, iar pentru ca acest lucru să se întâmple, Tribunalul are nevoie de mai mult timp pentru a procesa numărul mare de probe. 

Ultimele informații privind procesul Simonei Halep: De ce se amână decizia?
De ce a fost amânat pentru a treia oară procesul Simonei Halep?[Sursa foto: Instagram]

„Am propus ca ambele acuzații să fie judecate la aceeași înfățișare, pentru a evita mai multe audieri. Pentru a se întâmpla asta, vrem ca toate părțile implicate, inclusiv Tribunalul, să aibă suficient timp pentru a procesa numărul mare de probe din acest caz.În final, decizia aparține Tribunalului. Simona Halep va avea și ea șansa de a-și prezenta argumentele în fața Tribunalului”,  precizează ITIA.

Citește și: Trei lucruri mai puțin cunoscute din viața Prințului William

Mesajul postat de Simona Halep în mediul online 

În urma mesajului de la ITIA,  Simona Halep  a răbufnit în mediul online, postând un mesaj dur la adresa Agenției. Sportiva și-a arătat dezamăgirea pe rețelele de socializare, spunând că deciziile ITIA sunt împotriva drepturilor ei, deoarece are nevoie de o audiere rapidă după ce a fost suspendată timp de 8 luni. 

Ultimele informații privind procesul Simonei Halep: De ce se amână decizia?
Simona Halep se confruntă cu noi acuzații în scandalul de dopaj[Sursa foto: Instagram]

„Încă o dată sunt extrem de şocată şi dezamăgită de atitudinea ITIA. În timp ce reprezentanta ITIA, Nicole Sapstead, a afirmat public, în urmă cu trei zile, că ITIA ‘rămâne decisă să acţioneze în cazul Simonei Halep într-o manieră empatică, eficientă şi corectă’, în acelaşi timp au cerut oficial tribunalului să amâne audierea mea, pentru a treia oară.

ITIA declară public un lucru, în timp ce în privat face altceva. Am cerut în mod repetat să fiu audiată şi în mod repetat ITIA a căutat să o amâne. Când se va opri acest lucru? Pun din nou această întrebare. Am dreptul la o audiere rapidă. Acţionând în acest mod este împotriva drepturilor mele”, a anunţat Simona Halep în mesajul postat pe reţelele de socializare.