Stiri

YouTube, decizie radicală! Platforma blochează la nivel global toate canalele media ruseşti finanţate de stat: „Regulile comunităţii noastre interzic conţinutul”

YouTube blochează la nivel global toate canalele media ruseşti finanţate de stat
YouTube blochează la nivel global toate canalele media ruseşti finanţate de stat [Sursa foto: PixaBay]
Oficialii YouTube au anunțat că blochează la nivel global toate canalele media ruseşti finanţate de stat.

Cel mai folosit serviciu de streaming video din lume, care este deținut de Google, Youtube, a declarat că războiul pe care Rusia l-a declarat Ucrainei la data de 24 februarie 2022 intră de acum sub incidența politicii sale privind evenimentele violente. Conform CNN, oficialii Youtube au anunțat că blochează la nivel mondial, canalele media ruseşti finanţate de stat.  

YouTube blochează la nivel global toate canalele media ruseşti finanţate de stat
YouTube blochează la nivel global toate canalele media ruseşti finanţate de stat[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Spotify își închide biroul din Rusia ca răspuns la atacul din Ucraina: „Prioritatea noastră numărul 1 a fost siguranța angajaților”

Regulile comunităţii noastre interzic conţinutul care neagă, minimizează sau trivializează evenimentele violente bine documentate, aşadar eliminăm conţinutul despre invazia Rusiei în Ucraina, care încalcă această politică. În conformitate cu aceasta, începând de acum, blocăm şi canalele YouTube asociate cu mass-media rusă finanţată de stat, la nivel global”, potrivit unui comunicat publicat de YouTube.

Înainte de a lua această decizie, YouTube a blocat canalele principale susținute de stat din Rusia RT și Sputnik din întreaga Europă.

Citeste si: VIDEO: Un soldat ucrainean, mesaj emoționant pentru părinții săi, de pe câmpul de luptă: „Mami, tati, vă iubesc”

„Am întrerupt monetizarea şi am limitat semnificativ recomandările pentru canalele media finanţate de stat din Rusia. Ambele acţiuni sunt globale şi nedefinite. Echipa noastră de încredere şi siguranţă a lucrat pentru a elimina rapid conţinutul care încalcă drepturile. Am eliminat sute de canale şi mii de videoclipuri pentru încălcarea regulamentului comunităţii, inclusiv politicile noastre privind practicile înşelătoare şi dezinformarea”, se mai arată în comunicatul citat publicat pe Youtube.

YouTube blochează la nivel global toate canalele media ruseşti finanţate de stat
YouTube blochează la nivel global toate canalele media ruseşti finanţate de stat[Sursa foto: PixaBay]

Reclamele, blocate pe YouTube

YouTube a întrerupt anterior anunțurile și publicitatea YouTube în Rusia! Această măsură vine la scurt timp după ce Rusia a adoptat o poziție din ce în ce mai agresivă împotriva companiilor de tehnologie din SUA care au luat măsuri pentru a reduce dezinformarea rusă pe platformele lor. Reamintim că guvernul rus a blocat accesul la Facebook săptămâna trecută.